Home > Culinair > De Gebrande Winning in St-Truiden beste bierrestaurant ter wereld

De Gebrande Winning in St-Truiden beste bierrestaurant ter wereld

De internationale bierwebsite RateBeer.com maakte deze en vorige week de resultaten van de jaarlijkse RateBeer Best Awards bekend. Ook al was het voor RateBeer geen gemakkelijk jaar wegens corona, dankzij hun brede community van bierliefhebbers en bierkenners konden ze toch hun ranking opstellen. De RateBeer databank beschikt intussen over meer dan 4,2 miljoen recensies inzake zo’n 640.000 bieren, 33.000 brouwerijen en 74.000 café’s, restaurants, pubs en drankenhandels. Die ratings leverde De Gebrande Winning de titel op van ‘Beste Bierrestaurant ter wereld’.

RateBeer.com: ,,Het interieur straalt de charme uit van een vroegere taverne. In de gerechten staat foodpairing met bier centraal. De chef Raf Sainte is zeer genereus en kent de kneepjes van het vak.”

Wij zouden zeggen: nostalgie smaakt nergens beter dan hier. De rijke bierkaart telt meer dan 250 referenties, waarvan tal van limited editions en vintage bieren. Zo vindt men er alle jaargangen van Orval (Belgisch trappistenbier), om maar iets te noemen. Die worden allemaal mooi bewaard in een historische kelder, een heuse ‘grot van Ali Baba’. Nog een tip? De uitgebreide bierkaart is gevat in een houten kistje. Achter een slotje bevindt zich echter een tweede kaart met wel héél speciale bieren. Vraag gerust het sleuteltje en zeg dat je het van ons weet…

Het Maastrichtse Café Frape werd uitgeroepen tot een van de ‘Best Places For Beer’ in Nederland.

Zepperenweg 7, Sint-Truiden (BE) – degebrandewinning.be

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu