Home > Culinair > De Culinaire Ring: Grootse gerechten op de Kleine Ring

De Culinaire Ring: Grootse gerechten op de Kleine Ring

Smakelijk en gezellig flaneren op de Groene Boulevard in Hasselt? Op autoloze zondag 12 september kan het weer! De Kleine Ring wordt dan omgetoverd in de Culinaire Ring. Je kunt dan te voet of met de fiets genieten van 15 toprestaurants die voor deze gelegenheid hun creaties buiten serveren. Opvallend is dat ‘Autoloze Zondag’ elders in België pas een week later plaatsvindt. Hasselt bijt dus de spits af.

Na de succesvolle eerste editie in 2019 slaan de stad Hasselt samen met het Culinaire Ring- team weer de handen in elkaar voor een nieuwe uitgave. Op vier locaties, verspreid op de Groene Boulevard, wordt het weer ‘lek vinger, lek duim’. Zo kun je op ontdekking in de buurt van het Modemuseum bij Quartier Bleu, het Van Veldekeplein, tegenover  deelnemer ‘Tout Simple’ aan de Martelarenlaan en in de buurt van het Clarissenklooster aan de Guido Gezellestraat. En zijn het niet toevallig deze Clarissenzusters, die zorgen voor goed weer , wanneer je er worst of eieren naar brengt?

‘Hasselt, Smaakmaker, Spraakmaker’. Met die slogan zet de stad haar positie als Belgisch- Limburgse hoofdstad en trendsetter extra in de verf.  In totaal nemen er 15 restaurants deel. Het gaat hierbij van topgerechten in de vorm van sushi, lobster rolls, over een portie beste paëlla van België , pizza van zuurdesem tot grill en ander culinair genot. Elke eetgelegenheid biedt minstens één gerecht aan tegen de maximum prijs van vijf euro. Er zijn diverse nieuwkomers, denk aan El Fuego, Horse’s Tale, Gezondigd, Bocca Nera, Drugstore en Entourage, maar ook de andere bekende namen als Ansoler, Koks& Tales, De Kwizien, Arlecchino en Toutsimple nodigen uit om hun creaties te proeven.

De Culinaire Ring is ook duurzaam. Tafelen doe je in biologisch afbreekbare materialen. Plastic verpakkingen worden gesorteerd opgehaald. Reserveren is niet nodig en per stand geldt het huidig horecaprotocol voor corona. Betalen gebeurt cash of met kaart. De toegang tot De Culinaire Ring is volledig gratis. Leuk weetje nog: het is ook kermis in Hasselt.

Voor meer info: deculinairering.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu