Home > Culinair > Dave Beckers nieuwe chef de cuisine Hotel-Kasteel Bloemendal

Dave Beckers nieuwe chef de cuisine Hotel-Kasteel Bloemendal

Dave Beckers wordt de nieuwe chefkok van Kasteel Bloemendal in Vaals. Hij is momenteel chef banqueting bij Château Neercanne, waar hij 13 jaar geleden begon aan het vak.

 

Beckers zegt dat het tijd werd voor wat nieuws. „Het restaurant wordt verbouwd en straks kan ik meteen beginnen met nieuw servies en met mijn eigen kaart. Ik word betrokken bij het nieuwe concept en de ambities om het restaurant in een groter gebied bekendheid te geven. Ook is het de bedoeling om het gastronomisch niveau te verhogen.”

 

Sterrenchef Hans Snijders leerde Dave Beckers de kneepjes van het vak. „Ik  kwam binnen als leerling, groeide door tot junior souschef en werd uiteindelijk chef banqueting. In die functie werkte ik, met hulp van collega en tevens goede vriend Gilbert von Berg, de afgelopen jaren hard om het niveau van de banqueting naar een nog hoger niveau te tillen. ,,Ik heb in al die jaren het maximale uit mezelf en uit Château Neercanne gehaald.”

 

Bij Kasteel Bloemendal zet Beckers zijn ervaring in de Franse keuken voort, maar dan met een vleugje oosterse invloed. Het restaurant van Bloemendal telt zo’n 100 couverts, hetgeen fors is voor een à la carte-zaak. „Maar door mijn ervaring op Neercanne, waar ik veel voor grote groepen heb gekookt, heb ik daar vertrouwen in. Ik heb de technieken eigen gemaakt

Bloemendalstraat 150, Vaals (NL) – hotelbloemendal.nl

 

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu