Home > Culinair > Dani Hoefnagels versterkt keukenteam van Brut172

Dani Hoefnagels versterkt keukenteam van Brut172

De keukenbrigade van tweesterrenrestaurant Brut172 wordt uitgebreid met Dani Hoefnagels, die ondanks zijn jeugdige leeftijd (24) al heel wat ervaring in topzaken heeft opgedaan. Hoefnagels krijgt in het restaurant in Reijmerstok de rol van executive creative chef.

 „Ik ben ontzettend trots en blij met mijn huidig team en heb het gevoel dat ik met de komst van Dani deze ploeg de komende jaren nog verder kan verrijken’’, zegt Brut172-patron Hans van Wolde. In de rol van executive creative chef komt Dani Hoefnagels per 1 december naast Wai-Tou Tsang, al jaren de chef de cuisine van Hans van Wolde, te staan. Waar Wai-Tou zich blijft bezighouden met leiding geven aan de keuken, zal Dani zich vooral gaan focussen op de creatieve kant, op het ontwikkelen van ingrediënten.

 

Hoewel Van Wolde van plan is nog lang mee te draaien, wil hij zich de komende jaren wel toespitsen op het doorgeven van creativiteit aan zijn nieuwe generatie. ,,Door daar nu in te investeren, hoop ik dat mijn jongens over vijf of zes jaar allemaal volledig zelfstandig de gerechten van Brut kunnen creëren en aan mij laten proeven, zodat ik echt de coach kan worden die ik wil zijn’.”

 

Dani Hoefnagels is geen onbekende in de gastronomie. Hij werkte bij Pure C ** in Cadzand, De Leuf * in Ubachsberg, Zarzo * in Eindhoven, Enigma in Barcelona en recent bij Beluga Loves You* in Maastricht, waar hij chef de cuisine was.

 

De vriendin van Hoefnagels, Romée Monkel, maakt ook de overstap naar Brut172. Zij begint daar als chef de rang.

 

De van origine Brabanste Dani kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging in Reijmerstok. ,,De komende maanden zal ik me vooral gaan verdiepen in het team en de ruige stijl van Brut. Echt die smaken tot me nemen en de visie van Hans voelen!’’

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.