Home > Culinair > Daily Trade Fair Venlo een dagelijkse beurs

Daily Trade Fair Venlo een dagelijkse beurs

Het was eerst een kolossaal veilinggebouw in Grubbenvorst bij Venlo, maar dat heeft nu een ware metamorfose ondergaan met als resultaat een warm aangekleed beursgebouw waar ondernemers uit de hospitality- en interieurbranche elke dag, het hele jaar door, terecht kunnen voor hun inkopen.

Jaren is gewerkt aan deze transformatie en afgelopen zondag en maandag was het dan zover en konden de deuren en poorten opengaan.

De Daily Trade Fair Venlo is een bijzondere ervaring. Je parkeert boven op het enorme dak, en via de trap kom je dan op de etage met maar liefst 15.000 vierkante meter aan showrooms. Exposanten die hun plek hebben ingericht zoals op een beurs. Meubilair voor binnen en buiten, allerlei horeca-benodigdheden, kunstwerken, decoratie, wijn en bijvoorbeeld ook de fraaie snijmachines van Berkel, een oer-Hollands merk dat tegenwoordig in Italiaanse handen is.

Ook is er een heus restaurant met een bar, waar je tijdens de openingsuren (10-17 uur) terecht kunt voor gastronomische gerechten of gewoon een kop koffie.

Met investeerders zoals Scelta, Seacon en Florazon maakt de regio Venlo hiermee een sprong voorwaarts en past dit project bij de rol van internationale logistieke hub. Er worden klanten verwacht uit meer dan 40 landen. Allemaal ondernemers en zelfstandigen, de Trade Fair is niet voor particulieren.

Momenteel doen al ruim 120 ‘ambassadeurs – zoals de exposanten worden genoemd – mee en naar verwachting groeit dat nog uit tot het dubbele. Ook zal het aantal vierkante meters uiteindelijk naar zo’n 50.000 gaan.

Een van de exposanten is Marcel Swaghoven van Wine Companions. Die staat er niet alleen met wijn maar ook met professionele wijnkoelkasten. „Wij hebben hier hoge verwachtingen van. Dit is een perfect concept voor business to business, zoals je dat in Nederland niet eerder gezien hebt.”

Ook Anouk Grönefeld, die in het hospitality-gedeelte werkt, is enthousiast. „Wij tonen de ondernemers hier het nieuwste van het nieuwste. Veel innovaties zoals bijvoorbeeld systemen van geurloos koken. En alles wat je hier ziet, kun je bestellen, dat wordt dan keurig op de zaak afgeleverd.”

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.