Home > Culinair > Da Vinci, De Librije en De Treeswijkhoeve geven kookles voor het goede doel

Da Vinci, De Librije en De Treeswijkhoeve geven kookles voor het goede doel

Vijf Nederlandse toprestaurants, waaronder Da Vinci in Maasbracht, hebben de handen ineengeslagen om geld op te halen voor een rolstoeltoegankelijk huis voor een vierjarig jongetje uit Geldrop dat op zijn tweede tot zijn middel verlamd raakte als gevolg van een hersentumor.

De vijf samenwerkende restaurants hebben in totaal maar liefst zeven Michelinsterren. Behalve om Da Vinci (één ster) gaat het om De Treeswijkhoeve in Waalre (twee sterren), Zarzo (één ster), Mei Wah uit Eindhoven en De Librije uit Zwolle (drie sterren).

De vijf topzaken hebben een thuismenu met signatuurgerechten samengesteld dat eenmalig op 24 april beschikbaar is. Wat het allemaal nog eens extra bijzonder maakt, is dat de sterrenchefs de menu’s zelf gaan koken tijdens een event dat die avond vanaf 20.00 uur via een livestream is te volgen.

De verrichtingen van het bijzondere ‘keukenteam’ – thuiskoks in het bezit van een menubox kunnen meekoken – worden aan elkaar gepraat door de Eindhovense acteur Mike Weerts, bekend van onder andere Onderweg naar morgen, De bende van Oss en Flikken Maastricht. Hij is tevens de initiatiefnemer van de crowdfundingactie voor Bodhi Broeren, zoals het jongetje voor wie het geld wordt ingezameld heet.

Weerts zette een crowdfundingactie op om de ouders van Bodhi te helpen met inzamelen van geld om het huis te verbouwen en rolstoelvriendelijk te maken. Hij benaderde chef-eigenaar Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve, die direct zijn vriendengroep inschakelde.

Het resultaat is een vijfgangenmenu met signatuurgerechten van vijf chefs dat alleen op 24 april beschikbaar is. Margo Reuten van Da Vinci maakt haar carpaccio Pietjesveld, Adrian Zaro en Sunny Devens van Zarzo zorgen voor een creatief vegagerecht met koolrabi, mais en passievrucht en Taks Yuen van Mei Wah maakt ‘gamba’s in Mei Wah-stijl’. Tweesterrenchef Dick Middelweerd kookt een gerecht met lam, witte asperge, artisjok en salsa verde en Jonnie Boer en Nelson Tanate van De Librije zorgen voor een ‘hunebeddendessert’ met wilde bramen, advocaat en sleedoorn.

Het menu kost 70 euro en is te bestellen via de website Samen eten voor Bodhi. Daar is ook de livestream te zien. De menubox is af te halen bij restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre, maar kan tevens worden thuisbezorgd op elk adres in Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.

 

 

 

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.