Home > Culinair > Culinair swingen in de Voerstreek

Culinair swingen in de Voerstreek

Van een koestal met soep en vlaai naar een gastronomisch restaurant dat recent met een Michelinster werd bekroond. In de zes jaar dat patron Maurice Huynen bezig is in Hoeve de Bies, heeft zich een complete metamorfose voltrokken. Op de online-kanalen van Chapeau schreven wij al vroeg over een ‘culinaire aardbeving in de Voerstreek’, waar ze gewend waren aan bloedworst en warme appeltaart. Met de ster zijn de kaarten voorlopig geschud.

Een paar weken na de uitgereikte Michelinster vernemen we bij ons bezoek op een doordeweekse dag dat die toekenning goud waard is. In het weekend was de bezetting al goed, maar door de week trekt het nu ook fors aan. Ook de belangstelling voor de recent ingerichte suites ter overnachting is fors gegroeid.

,,We waren al goed bekend bij het publiek in de grensregio, zowel Nederlands- en Franstalig. Maar de cirkel is nu een stuk groter geworden, er komen nu ook de nodige mensen van een stuk verder weg”, zo constateert de chef. De volledig heringerichte zaak – met aanwezige loungemuziek – en het prachtige terras met uitzicht op het ‘maagdelijke’ boerenland zorgen voor de extra beleving.

Hoeve de Bies
Hoeve de Bies

Zes gangen vinden wij ruim zat, zeker omdat we al enkele verfijnde amuses hebben mogen proeven bij een extra brut aperitief van buurman Domein Crutzberg. Met als start meteen een knipoog naar de Voerense forel, maar dan de ‘regenboogvariant’ met kaviaar, verveine en koolrabi. Een heerlijk fris gerecht met mooie zuren, met een spatzuivere Alte Reben Riesling van Volxem erbij. De snoekbaars krijgt met de mosselen van de barbecue net die extra diepgang in de smaak. Het stukje Livarwang in combinatie met kelderspek en een rendang van spitskool en preskop oogt redelijk klassiek maar is hoe dan ook hoog op smaak. De Sudtiroler Weissburgunder Patrick Planer’s is zeer geconcentreerd en sluit geweldig aan.

Aan de andere kant van de tafel een tussengerecht van gelakte zwezerik met morille, koffi­e, mosterdzaad, zilverui en zwarte truffel. Krokant gebakken, mals van binnen met een prachtig volle saus. Een spektakel aan volle, warme smaken.

Het hoofdgerecht is de Black Angus sukade met gerookte rammenas, morille, fenegriek en short rib. Het rundvlees is naturel gelaten, waarbij de morielje en de krachtige saus voor de verfijning zorgen. Blij zijn we met onze keuze van het wat luxere wijnarrangement zodat we ook de rode Spanjaard Callejo Finca Valdelroble Vino de Parcela volop in het glas kunnen walsen. Alweer een uitstekende match. Bij de twee desserts suikermaïs met karamel roomijs en de chocoladebrownie met rum krijgen we een OmstaanWit Muskadel XL en huisgemaakte Pommeau de Bies. Pure smaak van fruit uit de eigen streek.

Streekproducten staan al vele jaren in de toeristische folders van de Voerstreek, maar Hoeve de Bies tilt met knappe kooktechnieken die relatief eenvoudige elementen naar een bijzonder hoog smaakniveau. De prijzen zijn daar ook op aangepast, maar worden wel waargemaakt. Waarbij de attente en kundige bediening de aangename ervaring compleet maakt.

Bies 4, Voeren (BE) – hoevedebies.be

Hoeve de Bies
hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.