Home > Culinair > Confrérie van de Hasseltse jenever wordt koninklijk

Confrérie van de Hasseltse jenever wordt koninklijk

Ter ere van het 50-jarig bestaan van de Confrérie van de Hasseltse jenever, en een heuse koninklijke titel, werd in Hasselt een feest gegeven met deze sterke drank in de hoofdrol.

De hoofdstad van de smaak kreeg heel wat bekend volk over de vloer. Logisch als je intussen als vereniging 1900 geïntroniseerden telt en 73 commandeurs lid zijn van deze verfijnde gilde. De bekendste is wel koning Albert II.

Momenteel telt Hasselt nog vier stokerijen op haar grondgebied en bestaat er een heel gamma aan Hasseltse hapjes, waarin de godendrank is verwerkt. Dat konden we proeven en smaken na de academische zitting tijdens de druk bijgewoonde receptie. Stijlvol omlijst door het Limburgs Salonorkest.

Wie meer wil weten over de geschiedenis van het jeneverbroederschap, tippen we de ‘Canon van de Confrérie’, een naslagwerk vol feiten, data en onuitgegeven foto’s, goed voor 26 hoofdstukken. TVL-presentator Rudi Moesen kreeg het eerste exemplaar uit handen van Grootkanselier en auteur Herman Janssens. Een boek dat, net als een jenevertje, naar meer smaakt.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.