Home > Culinair > Colaris in Weert nu ook officieel hofleverancier

Colaris in Weert nu ook officieel hofleverancier

Met de onthulling van de bekende plaquette is Colaris Wijnen in Weert voortaan officieel hofleverancier. Het bijzondere in dit geval is dat een dergelijke titel heel eervol is, maar niet betekent dat je als bedrijf ook aan het koninklijk hof levert. In het geval van Colaris is dat echter anders. De Limburgse leverancier van kwaliteitswijnen levert al lang aan het koningshuis, nog voordat er sprake was van het predicaat.

Dat vertelde een trotse Ruud Heuvelmans, directeur van Colaris, pas de derde trouwens in ruim honderd jaar tijd, na oprichter Léon Colaris en daarna gedurende lange tijd Jacques van Pol.

Gouverneur Emile Roemer onthulde samen met burgemeester Raymond Vlecken en Ruud Heuvelmans in de regen de plaquette aan de gevel, waarna het gezelschap zich weer snel naar binnen haastte. Binnen werden immers enkele mooie wijnen geschonken aan het gezelschap.

Ruud Heuvelmans memoreerde dat Colaris ooit begon met het leveren van mooie wijnen aan kloosterlingen, artsen en burgemeesters, maar dat het klantenbestand inmiddels uit ruim 16.000 particulieren bestaat. „We groeien heel hard, we houden het hier soms niet eens meer bij.” Hij betoonde hulde aan Mathieu Hulst van de Apostelhoeve die volgens Heuvelmans de Limburgse wijn naar een hoger niveau heeft getild. „Dat merken we ook aan de vraag van onze klanten, die is groter dan we geleverd kunnen krijgen.”

Emile Roemer durfde zich in dit gezelschap zeker geen wijnkenner maar wel een liefhebber te noemen en stelde dat Limburg trots mag zijn op een dergelijk succesvol bedrijf, dat overigens nu een onderdeel is van E-Luscious, dat de grootste internet-wijnhandelaar van Nederland is. Topman Bart Kuppens roemde de consistentie en de passie voor wijn bij Colaris.

Van de familie was Anky Colaris vertegenwoordigd. Zij liep trots met het gezelschap door de wijnkelders, die inmiddels te klein zijn geworden om aan alle leveringen te voldoen. Vandaar dat het bedrijf ook in het midden van het land nog een distributiecentrum benut om alle bestellingen op tijd bij de klant te krijgen.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.