Home > Culinair > Cocktailtip van Mr. Smith: Campari sour

Cocktailtip van Mr. Smith: Campari sour

Mr. Smith in de Rechtstraat in Maastricht werd eind vorig jaar door het horecamagazine Entree uitgeroepen tot ‘de beste nieuwe cocktailbar van Nederland’. Het Maastrichtse bedrijf krijgt dan ook vrijwel dagelijks gasten die speciaal naar Maastricht afreizen om even aan te kunnen bellen bij Mr. Smith. In samenwerking met Chapeau geeft Mr. Smith om de twee weken geheim van een perfecte cocktail prijs, dit keer is dat de Campari Sour.

We brengen vandaag de Campari, de traditionele bitter uit Italië, als sour cocktail, dit wil dus zeggen met vers citroensap. Mr. Smith’s twist: een vleugje St. Germain Elderflower-likeur uit Frankrijk. Dit geeft het glas een zomerse tint. Deze cocktail is ideaal als aperitief. Cheers!

Ingrediënten:

  • 50 ml Campari
  • 30 ml verse citroensap
  • 20 ml St. Germain
  • 20 ml eiwit
  • 3 dashes orange bitters
  • IJs

Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten in een shaker samen zonder ijs. Dry shake (shaken zonder ijs om het eiwit op te kloppen). IJs toevoegen en opnieuw shaken. Double strainen (door een fijn zeefje halen) en in een pre-chilled coupe glas gieten. Garneren met gedehydrateerde sinaasappel en een eetbaar viooltje. Voilà!

 

 

 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu