Home > Culinair > Clos St. Denis eindelijk verkocht

Clos St. Denis eindelijk verkocht

Het vermaarde voormalige restaurant Clos St. Denis in Kortessem achter Tongeren is na bijna 11 jaar leegstand verkocht. De horecagroep Kachet gaat het gebouwencomplex opknappen en er een chique feestlocatie van maken.

Van 1983 tot en april 2010 heeft de familie Denis het kasteeltje Van Grimmertingen geëxploiteerd als exclusief restaurant dat na verloop van tijd twee sterren Michelin behaalde. Het was een zeer luxe zaak met antieke meubels en grote schilderijen aan de muren. Er kwamen onder meer veel ondernemers uit de Euregio voor zakelijke en privé diners. Patron Christian Denis hoopte op 3 sterren, maar dat lukte niet, net zomin als dat bij het andere fameuze gastronomische huis in Belgisch Limburg, restaurant Scholteshof, lukte.

Niettemin kende Clos St. Denis vele hoogtepunten en was het ook een geliefde locatie voor discrete afspraken. Zo werden er enkele Belgische regeringen aan de smakelijke tafels van Clos St. Denis gevormd en ook de internationale gasten van TEFAF Maastricht wisten de weg naar dit klassieke restaurant te vinden. Christian Denis volgde de Franse keuken en werkte graag met topproducten, van tarbot tot patrijs. Zijn echtgenote Denise was gastvrouw. Later kwamen ook de dochters in de zaak, een in de bediening en een in de keuken.

In 2010 zagen Christian en Denise Denis de kans om het wat rustiger aan te doen, toen zich een Luikse investeringsgroep meldde voor een overname. Het kasteel zou een hotel annex rusthuis worden, met ook een restaurant. Toen er een voorakkoord was, sloot de familie Denis alvast de deuren. Maar deze investeerders zijn hun beloften nooit nagekomen en betaalden geen cent. Van hun grootse plannen kwam niets terecht.

Christian Denis ging zijn dochter Veronique helpen in haar bistro in Tongeren, dochter Nathalie begon samen met haar man een wijnhandel. In al die jaren stond het ooit zo prachtige Clos St. Denis leeg.

Maar nu komt er dan toch nieuw leven in de voormalige sterrenzaak. De groep Kachet heeft het samen met een privé-investeerder gekocht. CEO Nele Gommers meldt dat het een luxe feestlocatie zal worden die in het voorjaar 2022 klaar moet zijn na een renovatie. Kachet beschikt ook al over de feestlocaties Goed van Gothem, Hangar 58, de Tiendschuur van Herkenrode en Cachecour.

Over het aankoopbedrag zijn geen mededelingen gedaan. De Luikse groep van destijds wilde 10 tot 15 miljoen in het project investeren. Een paar jaar geleden stond Clos St. Denis nog voor 3 miljoen euro te koop. Dat zal nu jaren verder zeker niet meer zijn geworden, maar niettemin zal de opluchting bij de familie Denis groot zijn, omdat het fraaie complex uiteindelijk dan toch verkocht is kunnen worden en dat het opnieuw een horecabestemming krijgt.

 

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu