Home > Culinair > Chef-kok Paul Keijdener overleden

Chef-kok Paul Keijdener overleden

Na een langdurig ziekbed is chef-kok Paul Keijdener, eigenaar van restaurant ‘Chez Paul’ in Valkenburg, overleden op 58-jarige leeftijd. Hij zou volgende week 59 zijn geworden. De zaak was al geruime tijd gesloten vanwege zijn ziekte.

Paul Keijdener was de zoon van de bekende ladychef Ida van den Hurk, die met haar restaurant de Lindenhorst in Valkenburg ooit een Michelin-ster behaalde. Later nam zoon Paul de zaak van haar over. Jaren daarna zocht hij het avontuur op en toog hij met zijn vrouw Marion naar Frankrijk om daar zijn kookkunsten te demonstreren. In 2011 keerde hij met vrouw en kinderen terug naar Valkenburg en opende op dezelfde locatie restaurant ‘Chez Paul’.  Daar voerde hij de Franse klassieke keuken. Ook gaf hij er regelmatig kookles. Hij had weinig op met de ‘liflafjes’ van de experimentele hedendaagse keuken. „Ik zweer bij eerlijke producten en goede sauzen.”

De laatste jaren wisselde hij met zijn vrouw van rol in het restaurant. Paul ging ‘naar voren’ en werd gastheer en sommelier, terwijl Marion achter het fornuis plaatsnam. Wel met de receptuur en kookstijl van Paul. Restaurant ‘Chez Paul’ was een intiem restaurant met een trouwe klantenkring.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu