Home > Culinair > Château St. Gerlach wordt eigentijdser

Château St. Gerlach wordt eigentijdser

Door de coronacrisis heeft Camille Oostwegel, zoon van de gelijknamige oprichter van de Oostwegel Collection, de kans genomen om samen met z’n team de formules van de verschillende huizen aan te passen. Dat heeft geresulteerd in een aantal opvallende wijzigingen.

In het oog springend is de bistro-formule die is doorgevoerd in het hele restaurant van Château St. Gerlach. Dat is in eerste plaats te zien aan de meer informele aankleding, met op de meeste tafels geen linnen meer. Het personeel zal geen colberts meer dragen, maar wel vlotte witte sneakers.

De keuken wordt ‘bistro-plus’. Een toegankelijk concept met menu’s vanaf € 65.  „Dat is niet alleen bedacht  voor deze coronafase, het oude restaurant Château St. Gerlach komt niet meer terug”, zo verduidelijkt de jonge Oostwegel. „Dat wil niet zeggen dat we geen culinaire ambities meer hebben op deze locatie, die hebben we wel zeker, maar dan met een meer eigentijdse aanpak.”

Ruimte is er genoeg in de verschillend delen van de zaak, zodat de gevraagde anderhalve meter afstand goed gerealiseerd kan worden.

Een andere wijziging is dat de Auberge van Château Neercanne 7 dagen in de week opengaat voor de lunch en nog veel meer dan nu op producten uit de directe omgeving is gericht. Het restaurant in het kasteel zelf is qua inrichting ook iets ‘opgepimpt’ met wat meer eigentijdse accenten. De ambitie is daar om te gaan voor de culinaire top. „Neercanne behoorde vele jaren tot dé top in de wijde omgeving. Op die plek willen we weer terug en daar gaan we alles aan doen.”

Château Neercanne gaat op 1 juni weer open voor gasten. De huizen St. Gerlach, het Kruisherenhotel en Winselerhof zijn vandaag al opengegaan.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.