Home > Culinair > Château St. Gerlach verhoogt culinaire ambities

Château St. Gerlach verhoogt culinaire ambities

Auteur: Jo Cortenraedt

Château St. Gerlach voert twee opvallende wijzigingen door in het gastronomische team en toont op die manier het culinaire niveau te willen verhogen.

Chefkok Otto Nijenhuis (55) wordt Executive Chef voor het hele domein en Guido Le Bron de Vexela (35) wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. Dat laatste betekent dat Nijenhuis met name verantwoordelijk zal worden voor de hele banqueting, het ontbijt, de roomservice en ook het boerderijcafé ‘Burgemeester Quicx, Coffee & More. Le Bron de Vexela gaat zich dan uitsluitend toeleggen op het à la carte-restaurant. Hij werkt al sinds 2013 als sous-chef in deze keuken.

Met deze organisatorische wijzigingen komt St. Gerlach tegemoet aan de langer bestaande wens van Michelin dat de keukens voor banqueting en à la carte gescheiden worden. Met de bouw van het nieuwe paviljoen met daarin een grote keuken, kan hier nu aan voldaan worden.

Bovendien hebben de inspecteurs uit Brussel veel oog voor jonge veelbelovende chefs, zo bleek ook weer bij de presentatie van de gids 2017.

Château St. Gerlach heeft al jaren geen Michelin-ster meer, maar het is een wens van eigenaar Camille Oostwegel sr. dat dit historische domein in Houthem-St. Gerlach een dergelijke bekroning in de wacht sleept. Dat past ook bij de internationale allure van deze locatie.

Château Neercanne in Maastricht, een van de andere horecabedrijven van de Oostwegel Collection, heeft wel al vele jaren onafgebroken een Michelin-ster.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu