Home > Culinair > Château Neercanne lanceert eigen huisbier: Bière d’Artagnan

Château Neercanne lanceert eigen huisbier: Bière d’Artagnan

Château Neercanne introduceert een eigen huisbier: Bière d’Artagnan. Het bier – een zogeheten brut bier – is gebrouwen door de Maastrichtse bierbrouwerij Zuyd Craft, met gebruik van lokale ingrediënten en champagnegist. Na afronding van het brouwproces rijpt het bier in de kelders van Château Neercanne.

Zoals de naam al doet vermoeden, is Bière d’Artagnan geïnspireerd op Charles de Batz de Castelmore, ook wel bekend als d’Artagnan, de beroemde musketier van de Franse Koninklijke Garde. Het verhaal wil dat Château Neercanne tijdens het Beleg van Maastricht in 1673 dienstdeed als hospice voor de Franse Koninklijke Garde. d’Artagnan sneuvelde bij de Tongerse poort, op een steenworp afstand van de huidige locatie van Zuyd Craft.

Het nieuwe Bière d’Artagnan is volgens Oostwegel Collection, waar Château Neercanne deel van uitmaakt, een eerbetoon aan de bekendste musketier. Dit sprankelende gouden bière du brut heeft een complex aroma vol florale tonen, kruiden en zoete honing. Volgens de initiatiefnemers is het een avontuurlijk alternatief voor een champagne voorafgaand aan de lunch of het diner. ,,Bier kan ook elegant en verrassend zijn, net zoals deze samenwerking tussen Zuyd Craft en Château Neercanne”, zegt Bas Jacob, eigenaar en medeoprichter Zuyd Craft.

Volgens Pierre Haenen, directeur/gastheer van Château Neercanne past het nieuwe bier volledig in de bedrijfsfilosofie van Oostwegel Collection. ,,Met Zuyd Craft starten we weer een mooie samenwerking met een lokale partner aan de Jeker. Een duurzaam en innovatief bedrijf dat past bij de ambities van Château Neercanne.”

Gasten van Château Neercanne zien de samenwerking met Zuyd Craft onder meer terug op de kaart bij Restaurant Château Neercanne. Het restaurant is van plan om in 2025 een diner te organiseren waarbij alle vijf de jaargangen van d’Artagnan Bière du Brut geserveerd worden met een bijpassend menu. Voor thuis is het bier vanaf 15 juli ook te koop via de website van Zuyd Craft.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu