Home > Culinair > CHAPEAU zoekt jong Limburgs horecatalent

CHAPEAU zoekt jong Limburgs horecatalent

Een half jaar later dan origineel gepland vindt op 11 oktober 2021 de derde editie van Chapeaus Limburgs Culinair Gala plaats. Deze avond staat volledig in het teken van de Limburgse gastronomie en het jong Limburgs horecatalent. In samenwerking met de horecavakbeurs BBB/Folie Culinaire zet Chapeau deze jonge toppers – dé toekomst van de gastronomie in Limburg –  extra in het zonnetje tijdens de wedstrijd ‘Jong Limburg Horecatalent 2021’.

En voor die wedstrijd kun jij je (zoon/dochter/protegé/leerling/neef/nicht) aanmelden!

Doel
Met deze wedstijd voor jong horecatalent wil de organisatie de belangstelling voor de horeca nieuw leven inblazen. Het zijn mooie, maar soms ook zware banen. Wie in de horeca gaat werken, verdient waardering. Dat laat de organisatie van de talentenwedstrijd van Limburgs Culinair Gala blijken door het jong talent in de spotlight te plaatsen.

Prijzen
Om dat doel te bereiken reikt Chapeau in samenwerking met BBB/Folie Culinaire en Hanos drie prijzen uit, waarvan jij/jouw jonge toppers zich er voor twee kunnen inschrijven. Namelijk: Jong Limburgse horecatalent bediening (winnaar 2020: Renaldo Augusto, destijds werkzaam bij Rantrée (*)) en Jong Limburgs horecatalent keuken (winnaar 2020: Simon VanBeul, destijds werkzaam bij Rantrée (*))

De wedstrijd
In de aanloop naar het Limburgs Culinair Gala, dat plaatsvindt op 11 oktober, zullen deelnemers aan de wedstrijd op twee momenten beoordeeld worden op hun behendigheid, kennis en ervaring. Het eerste wedstrijdmoment vindt plaats op 27 september, waar acht geselecteerden de kans krijgen zich van hun beste kant te laten zien. Drie van hen dringen door tot de finaleronde, die plaatsvindt voorafgaand aan het culinair gala, gedurende de BBB, op 11 oktober 2021. Diezelfde avond worden de prijzen uitgereikt.

Criteria
Er zijn een aantal criteria verbonden aan deelname aan deze wedstrijd. Deelnemers mogen op de dag van de prijsuitreiking (11 oktober 2021) niet ouder zijn dan 23 jaar. Ze moeten werkzaam (in de keuken of in de bediening) zijn in een restaurant in Nederlands-Limburg met ten minste één Michelinster, Bib Gourmand, meer dan 14 punten in de Gault Millau en/of is aangesloten bij JRE

Deelnemen
Heb jij, of ken jij, hét talent naar wie wij op zoek zijn? En ben je tevens 23 jaar of jonger en voldoe je ook aan de andere criteria? Dan nodigen we je uit om je aan te melden en samen met je collega’s de sterren van de hemel te koken of iedereen versteld te laten staan van de manier waarop jij je gasten bedient.

Inschrijven kan tot en met 5 september 2021 door een cv en motivatiebrief te versturen naar xavier.cortenraedt@chapeau-magazine.com. Aan dit mailadres kun je ook eventuele vragen over de wedstrijd richten.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu