Home > Culinair > Chapeau zoekt jong horecatalent

Chapeau zoekt jong horecatalent

Tijdens het eerste Limburgs Culinair Gala in januari dit jaar, reikte Chapeau in samenwerking met Foodlab Limburg vijf prijzen uit voor aanstormende jonge horecatalenten. Met BBB Maastricht (dé horecabeurs van de regio) als derde partij, maken wij ons klaar voor een nieuwe editie, waarbij prijzen worden uitgereikt aan jonge horeca-professionals en horecatalenten in opleiding.

De wedstrijd
In de aanloop naar het Limburgs Culinair Gala, dat plaatsvindt op 27 januari volgend jaar, zullen deelnemers aan de wedstrijd op twee momenten beoordeeld worden op hun behendigheid, kennis en ervaring. Het eerste wedstrijdmoment vindt plaats tijdens de BBB, waar acht geselecteerden de kans krijgen zich van hun beste kant te laten zien. Drie van hen dringen door tot de finaleronde, die plaatsvindt voorafgaand aan het culinair gala op 27 januari 2020. Diezelfde avond worden de prijzen uitgereikt.

Criteria
Er zijn een aantal criteria verbonden aan deelname aan deze wedstrijd. Deelnemers mogen op de dag van de prijsuitreiking (27 januari 2020) niet ouder zijn dan 25 jaar. Ze moeten werkzaam (in de keuken of in de bediening) zijn in een restaurant in Nederlands-Limburg met óf ten minste één Michelinster óf een Bib Gourmand. Medewerkers van een restaurant dat ten minste 14 punten in de GaultMillau heeft, komen eveneens voor deelname in aanmerking.

Voor het tweede wedstrijdonderdeel, waarbij gekeken wordt naar jong talent in opleiding, is het tevens van belang dat deelnemers een horeca-opleiding in Nederlands Limburg volgt. 

Doel
Met deze wedstijd voor jong horecatalent wil de organisatie de belangstelling voor de horeca nieuw leven inblazen. Het zijn mooie, maar soms ook zware banen. Wie in de horeca gaat werken, verdient waardering. Dat laat de organisatie van de talentenwedstrijd van Limburgs Culinair Gala blijken door het jong talent in de spotlight te plaatsen.

Deelnemen
Heb jij, of ken jij, hét talent naar wie wij op zoek zijn? En ben je tevens 25 jaar of jonger en voldoe je ook aan de andere criteria? Dan nodigen we je uit om je aan te melden en samen met je collega’s de sterren van de hemel te koken of iedereen versteld te laten staan van de manier waarop jij je gasten bedient.

Aanmelden kan tot 7 september 2019, met cv en motivatiebrief. Jonge professionals mogen daarvoor mailen naar xavier.cortenraedt@chapeaumagazine.com, talent in opleiding mag tot 10 september mailen naar:  rhartmann@arcuscollege.nl
________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu