Home > Culinair > CHAPEAU lanceert online restaurantgids

CHAPEAU lanceert online restaurantgids

Na het jarenlange succes van de fysieke CHAPEAU restaurantgids en terrasgids gaat Chapeau de eigen culinaire gidsen digitaliseren, om veel actueler te kunnen acteren op veranderingen in de markt.

In januari 2023 presenteert Chapeau als hét Limburgse lifestyle mediamerk daarom de online restaurantgids, die het komende jaar moet uitgroeien tot hét startpunt voor een culinaire reis door Belgisch en Nederlands Limburg.

In de periode tussen 2013 en 2020 gaf CHAPEAU meer dan tien culinaire gidsen uit. Daarbij lag de focus telkens op terrassen en restaurants van het hoogste niveau in Belgisch en Nederlands Limburg. Door het stilvallen van de horeca tijdens Covid-19 kwam de productie van de restaurantgids tijdelijk stil te liggen.

Inmiddels al meer dan vijfentwintig jaar voorziet Chapeau haar lezers met kwalitatieve content over het goede leven in beide Limburgen. Waar het magazine anno 2023 nog steeds gezien wordt als een momentje van rust in het drukke (online) leven, moet de zoektocht naar de beste restaurants tegenwoordig vooral makkelijk en het liefst à la minute kunnen. Daarmee is de toegevoegde waarde van een papieren restaurantgids de afgelopen jaren verloren gegaan. Daarom heeft ook Chapeau ervoor gekozen om per 2023 haar restaurantgids digitaal voort te zetten. Op deze manier is de gids makkelijker en sneller te gebruiken en daarmee dus waardevoller voor de (vindbaarheid van) opgenomen restaurants. De grote internationaal toonaangevende gidsen zoals Michelin hebben die stap in veel landen al eerder gezet.

de CHAPEAU restaurantgids

Gastronomische parels, van eetcafé tot fine dining en sterrenzaken. Elk uniek, al hebben ze ook allemaal iets gemeen: gevestigd in Limburg en bij uitstek de favoriete plekjes voor smakelijke verwennerij

De nieuwe, digitale restaurantgids van Chapeau Magazine is op 18 januari 2023 gelanceerd. In de gids zijn dertig restaurants in Belgisch en Nederlands Limburg opgenomen, waaronder alle Limburgse sterrenzaken. Aan het begin van elk nieuw kwartaal wordt de gids verder aangevuld met topadressen uit Belgisch en Nederlands Limburg.

Anders dan andere online culinaire wegwijzers, zijn in de restaurantgids van Chapeau niet de reviews van bezoekers, maar de ervaringen en verhalen van lokale culinaire journalisten en recensenten leidend. Op deze manier kan de lezer een compleet en zo professioneel mogelijk beeld vormen over een restaurant en makkelijk doorlinken naar de eigen websites om direct een reservering te maken.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.