Home > Culinair > Cederik Pieters van Het Gerecht aan de Gault & Millau Chef’s Table tijdens BBB/Folie Culinaire 2021

Cederik Pieters van Het Gerecht aan de Gault & Millau Chef’s Table tijdens BBB/Folie Culinaire 2021

Op 11, 12 en 13 oktober wordt in MECC Maastricht de 66e editie van de BBB Maastricht gehouden. De Maastrichtse horecavakbeurs is daarmee de oudste van het land. Wat ooit begon als de Betere Brood- en Banketbakkersbeurs, is vandaag de dag de place to be voor horecaprofessionals uit heel Nederland en ver daarbuiten.

Aan de zogenoemde Gault & Millau Chef’s Table op de Folie Culinaire, onderdeel van de BBB, koken zes regionale (sterren)chefs de sterren van de hemel. Een van hen is Cederik Pieters, van Het Gerecht in Roermond. Hij staat op dinsdag 12 oktober in de middag achter de Gault & Millau Chef’s Table.

Hoe gaat het bij Het Gerecht?

„Heel goed! Het is druk en we hebben een aantal leuke evenementen gepland; volgende week is er een Portugese avond en eind oktober hebben we wildavonden. We hebben wel last van personeelstekort, maar dat is meer een luxeprobleem; we zouden soms wel wat extra handjes kunnen gebruiken, maar we redden het vooralsnog prima met de mensen die we hebben. We hebben tijdens de lockdowns iedere week een nieuw take-away menu gemaakt, op die manier hebben we onze stijl spelenderwijs verder kunnen door ontwikkelen. Het is een heel mooie periode geweest om een aantal gerechtjes en smaakcombinaties te testen. We hebben veel geleerd in die periode en kunnen dat nu terug laten komen in het menu.”

Nu met het nieuwe seizoen, hebben jullie een nieuwe menukaart?

„Ja, de menukaart verandert om de vijf à zes weken. We hebben maar een hele kleine kaart; het vaste menu en dan enkele à la carte gerechtjes. Er zijn veel terugkerende gasten en mede daarom is variatie op het menu erg prettig. Voor onszelf is het ook leuk om veel te wisselen in menu. Daarbij houden we nog veel rekening met de gast; zo hebben wij ook nog steeds alle tafels op 1,5-meter van elkaar afstaan.”

Waarom doen jullie mee met het Gault&Millau-theater?

„Laat ik vooropstellen dat het een hele grote eer is om gevraagd te worden. Daarbuiten is het ook leuk om op een andere manier in de spotlights gezet te worden dan normaal. Toen we gevraagd werden, hebben we binnen ’n half uur teruggebeld om ons aan te melden, want zo’n kans krijg je natuurlijk niet vaak. Het wordt wel een beetje spannend want er komen ook andere prominente chefs en mensen. Zoals de directeur van Gault&Millau, daar wil je wel extra je best voor doen. Het is ontzettend leuk dat we er mogen zijn en die druk een beetje omhoog gevoerd wordt, dat houdt ons scherp.”

Al enig idee wat er op het menu staat komende dinsdag?

„We hebben wel al een aantal gerechtjes gemaakt die we ook in de zaak hebben geserveerd. Een oester met mandarijn en sake bijvoorbeeld. Als voorgerecht de coquille met gemarineerde appel, venkel, bloemkool en witte chocolade. Als tussengerecht de roodbaars met een saus van gepofte paprika, olijven, courgette en Mexicaanse mole; dat is een dipsaus uit Mexico met chocolade, koriander en venkel. Onze eigen wijn, de chardonnay Cherrywood, combineert hier heel mooi mee. Als hoofdgerecht wordt er een Limburgs kloosterwangetje met een saus van port, sinaasappel en pompoen-kardemomsaus met wat vijgjes geserveerd. Het zijn kleine gerechtjes maar daarmee wordt het wel een leuke middag.’’

In aanloop naar de BBB/Folie Culinaire vind je meer informatie over de tickets voor de Gault & Millau Chef’s Table via de website van de BBB.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.