Home > Culinair > Carlo Lennarts treedt toe tot eliteteam van Nederlandse patissiers

Carlo Lennarts treedt toe tot eliteteam van Nederlandse patissiers

Carlo Lennarts, als chef-patissier werkzaam voor drie zaken van sterrenchef Servais Tielman in Maastricht (Beluga Loves You, Flavourz by Servais en Smullies), is als aspirant-lid toegetreden tot het Dutch Pastry Team. Dit samenwerkingsverband van de zes beste patissiers van Nederland, aangevuld met drie aspirant-leden, stelt zich ten doel het ambacht ‘patisserie’ te verheffen tot kunst. Daarnaast vertegenwoordigt het team Nederland tijdens internationale wedstrijden op het gebied van patisserie.

Lennarts’ uitnodiging om lid te worden van het team volgt op het behalen van een derde plaats tijdens de Dutch Pastry Award in Gorinchem, voor zijn ‘zwevende gitaar’.

Luuk Renckens, eigenaar van chocolaterie Pralinea in de Beatrixhaven in Maastricht, werd tijdens diezelfde wedstrijd beloond met de Aanmoedigingsprijs. Daarnaast deed hij met 19 andere finalisten een gooi naar de prijs voor de ‘Beste bonbon van Nederland’, hetgeen de Maastrichtse chocolatier een verdienstelijke tweede plaats opleverde.

Met zijn toetreding tot de club van beste patissiers van Nederland is voor de aan de hotelschool in Hasselt opgeleide Carlo Lennarts (23) een droom bewaarheid geworden. Twee jaar geleden vertelde hij tegen Chapeau dat het lidmaatschap van het Dutch Pastry Team zijn allergrootste wens was.

Lennarts, geboren en getogen in Wahlwiller, gooide al eerder hoge ogen tijdens concoursen op zijn vakgebied. In 2020 won hij de derde prijs tijdens de wedstrijd voor de ‘Beste bonbon van Nederland!’ Een jaar eerder sleepte hij tijdens diezelfde wedstrijd de designprijs in de wacht.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.