Home > Culinair > Carin en Angelina, al decennialang dé gezichten van Onglet

Carin en Angelina, al decennialang dé gezichten van Onglet

Onglet in het Maastrichtse Wyck mag dan pas in maart 2019 de deuren geopend hebben, Carin van Dijk en Angelina Leenders zijn al tientallen jaren dé gezichten van de tegenwoordig bij het restaurant behorende slagerij aan de Wycker Brugstraat. Tot april 2018 werkten ze voor de befaamde slager Joep Schürmann, sinds 2019 maken ze deel uit van het vaste team van Onglet.

Toen de bekende Maastrichtse slagerij Joep Schürmann begin 2018 aankondigde na 110 jaar de deuren van zijn familiebedrijf te sluiten, wisten Levy Smit, Alan Oostrom en Tim Sieben het zeker: dit was dé plek voor hun tweede restaurant. Op de plek waar Schürmann op vakkundige en traditionele wijze zijn vlees verwerkte, zouden zij een speakeasy restaurant realiseren, met – als een soort ‘dekmantel’ om de geheimzinnigheid te waarborgen, aan de voorkant kleine slagerswinkel. „Restaurantje spelen zit in ons bloed en die slagerswinkel zouden we er wel even bij doen’’ vertelt Levy Smit lachend. Niets bleek minder waar: waar het restaurant vanaf dag één een groot succes was, kwamen ze er al vrij vlug achter dat ze van het runnen van een winkel toch minder worst hadden gegeten.

Van de 110 jaar dat slagerij Joep Schürmann een begrip was in Wyck, stond Carin van Dijk er 32 achter de toonbank. Vanaf haar eerste werkdag in 1986 – ze was destijds pas 16 jaar jong – tot de dag waarop Schürmann voorgoed de deuren sloot. Alle klanten kenden de goedlachse Carin, en Carin kende alle klanten – net als hun vaste bestellingen. In 2010 maakte Angelina Leenders het team van Schürmann compleet. Samen met Carin vormde ze een gouden duo.

Nadat Schürmann met zijn slagerswinkel de pijp aan Maarten had gegeven, was voor Carin als voor Angelina de tijd gekomen elders een baan te gaan zoeken. Waar Angelina haar heil zocht bij een andere Maastrichtse slager, besloot Carin het even rustig aan te doen: ze was op de hoogte van de plannen van de initiatiefnemers van Onglet en had de stille hoop hier op enig moment onderdeel van te kunnen maken.

Eigenaar Levy Smit zat intussen met een dilemma. Hij wist niet of de dames de juiste keuze waren voor hun plannen. Zij waren immers hét gezicht van een klassieke slagerij, terwijl het plan was om de zaak te betrekken bij een heel hippe, moderne en eigentijdse formule.

Maar het bleek een gouden match, Carin, Angelina en Onglet. Toen de dames hun comeback maakten in de slagerij in Wyck, was het aanbod er beperkt tot rauwe worsten, salami’s en een select aanbod vers belegde broodjes. Het idee was leuk, maar het assortiment te klein; en dus bleef het grote publiek weg. De vakkennis en ervaring van Angelina en Carin, en hun servicegerichte aanpak en luisterend oor, zorgde er uiteindelijk voor dat ze het aanbod konden uitbreiden op basis van de vraag van de klant. Covid hielp daar ook een beetje aan bij: toen de vaste gasten van het restaurant konden niet meer uiteten bood het team van Onglet afhaalmaaltijden aan in de winkel. Een gouden combinatie met het aanbod dat Carin en Angelina inmiddels hadden gecreëerd.

Inmiddels heeft Onglet het ruime aanbod van een volwaardige eigentijdse slagerij: grillproducten, salades, zuurvlees, erwtensoep, stoofgerechten zoals zuurvlees en knien in ’t zoer uit eigen keuken, en charcuterie, patés en vleeswaren uit het buitenland. Voor de feestdagen wordt het assortiment uitgebreid met speciale gerechten die mensen thuis nog maar hoeven op te warmen. Dat blijkt zelfs zo’n groot succes dat restaurant Onglet in de dagen in aanloop naar de feestdagen even dicht moet: alle handjes zijn dan nodig om de bestellingen in orde te maken.

Slagerij Onglet is drie dagen per week geopend. Vaste klanten en passanten komen voor de goed gevulde, smakelijk ogende vitrines maar vooral ook voor de service van het charmante duo Angelina en Carin, die dag in dag uit met een glimlach in de zaak staan. En dat is nog maar een understatement: de buren ‘klagen’ wel eens dat ze uit bed gelachen worden door de dames.

Wycker Brugstraat 27, Maastricht (NL) – onglet.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.