Home > Culinair > Camille Oostwegel van Oostwegel Collection over de coronacrisis

Camille Oostwegel van Oostwegel Collection over de coronacrisis

Het coronavirus heeft ons in zijn macht en de wereld staat even stil. Het is geen gemakkelijke tijd. Het officiële overheidsstandpunt is dat we er alleen doorheen komen als we de handen ineenslaan. Chapeau Magazine spreekt de komende tijd met relaties over de manier waarop zij met de corona-crisis omgaan. Over hoe ze het aanpakken en hoe ze – ondanks alle onzekerheid – positief blijven. Vandaag Camille Oostwegel, die begin dit jaar zijn vader opvolgde als algemeen directeur van Oostwegel Collection.

Het is inmiddels bijna vier weken geleden dat wij de deuren van onze huizen hebben gesloten vanwege de maatregelen die de overheid heeft genomen om ons zo goed mogelijk te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus. Als eerste wil ik mijn dank uitspreken aan de overheid en Koninklijke Horeca Nederland. In het verleden heb ik kritiek geuit op de lastenverzwaringen die wij als (horeca)ondernemers voor onze kiezen hebben gekregen en dan vind ik dat je ook iets van je moet laten horen als er positieve maatregelen genomen worden.

De steunmaatregelen die de overheid biedt vind ik on-Nederlands; ze zijn niet zuinig. De strijd die Koninklijke Horeca Nederland voor ons voert zal ook zeker bijdragen aan de visie van de overheid op steun voor horecaondernemers. De noodregeling voor compensatie van loonkosten bij omzetverlies is zéér welkom. Dat hebben wij als familiebedrijf de komende maanden heel hard nodig. Het zijn bijzondere tijden voor vele sectoren, ook voor ons en iedereen in de gastvrijheidsindustrie.

De verlichting en verwarming staan op een laag pitje, er zijn geen gasten en daardoor ontbreekt de dynamiek die ons vak zo leuk maakt. Wat hebben we de afgelopen weken gedaan? In alle huizen wordt gepoetst, geschilderd en er wordt buiten gewerkt in bijvoorbeeld de wijngaarden en groentetuinen. Het maakt me ontzettend trots dat onze medewerkers flexibel zijn en overal kansen zien.

We doen het écht samen. Zo had de chef op Winselerhof afgelopen week een dienst aan de receptie bijvoorbeeld. Naast het uitvoeren van onderhoud evalueren we ook onze concepten. Bij de heropening van de restaurants zult u vernieuwing van het aanbod zien. Met name de verschillen tussen onze vier huizen zullen duidelijker worden. Natuurlijk met de kwaliteit van producten en vakmanschap die u van ons gewend bent. Dichterbij de openingsdatum hoort u hier meer over, wij zijn er in ieder geval enthousiast over.

Daarnaast vinden wij het ook belangrijk om de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken door tekeningen en kaarten van kinderen van onze medewerkers af te geven bij de twee regionale ziekenhuizen, het MUMC in Maastricht en Zuyderland in Heerlen. We hopen dat dit meer kleur brengt op hun werkplek!

Wat zal het sentiment zijn van de gasten als de horeca de deuren weer opent? Ik kan me voorstellen dat mensen er graag weer op uit gaan, maar dat ze  beslissingen over reisplannen nog zorgvuldiger zullen maken. Het inspelen op deze verandering is een cruciale factor voor de toeristische sector met het oog op de toekomst.

Als we in Nederland weer op pad mogen wat kan NBTC Holland Marketing (het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen) dan doen? Zij zijn verantwoordelijk voor het promoten van Nederland als destinatie in het buitenland. In deze crisis zou het mooi zijn als ze samen met de regionale instanties optrekken om binnenlands toerisme nog beter op de kaart te zetten. Ik hoop dat een kans als deze benut wordt en dat Limburg daar ook in betrokken wordt.

Wanneer wij onze deuren weer mogen openen weet ik niet; dat hangt af van ontwikkelingen waar we geen invloed op hebben. Dát we weer open gaan staat vast. Als die dag komt staan we klaar om iedereen te verwelkomen met de gastvrijheid die men van ons gewend is.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.