Home > Culinair > Brute frieten op Magisch Maastricht

Brute frieten op Magisch Maastricht

Na het giga succes van de Brute Friterie in 2020 en 2021, keert de frietwagen van Brut172 ** ook deze winter terug. Dit jaar geen vaste standplaats in Reijmerstok of rondreizend circus, maar vijf weken lang op Magisch Maastricht, hét kerstevenement op het Vrijthof in Maastricht.

Het Vrijthof in Maastricht is geen onbekend terrein voor Hans van Wolde. Jarenlang serveerde hij er elke zomer steevast friet met huisgemaakte sauzen en snacks. Toen met de intentie om de bezoekers van het Preuvenemint iets anders te bieden dan de fine dining gerechtjes die bij andere restaurateurs te verkrijgen waren. Deze winter eigenlijk met dezelfde gedachte: „we willen van toegevoegde waarde zijn voor het evenement. Iets anders doen dan de andere friettent die er staat. Niet dat wat zij doen niet goed is hoor, maar gewoon voor ieder wat wils. Noem het een feestje in een bakje tijdens de feestdagen.’’

In het geval van de Brute Friterie, overigens een co-onderneming van Brut172 en Frituur aon de Kirk, bestaat dat ‘feestje’ uit friet met huisgemaakt zuurvlees, Hans’ fameuze kipsaté zonder stokjes, een keur aan kroketten, Brute frikadellen, huisgemaakte sauzen en elke week een andere saus uit de keuken van Brut172, te beginnen met konijnenstoof.

Magisch Maastricht vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 30 december. Behalve friet met snacks, is ook Hans’ laatste boek Brut, dat ben je zelf te koop bij de Brute Friterie op Magisch Maastricht.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.