Home > Culinair > Brienen aan de Maas wint Chapeau terrasverkiezing

Brienen aan de Maas wint Chapeau terrasverkiezing

Auteur: Jo Cortenraedt en Demy Janssen

De redactie van Chapeau Magazine heeft het terras van restaurant Brienen aan de Maas in Well uitgeroepen tot ‘Hét terras van het Jaar 2019’. De publieksprijs, georganiseerd door Chapeau en 1Limburg, is gewonnen door Hotel Restaurant Derlon op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. De bijbehorende awards zijn vanavond uitgereikt tijdens de lancering van de voorjaarseditie van Chapeau Magazine bij Carmetum in Maasmechelen. 

Het terras van Brasserie Boschmolenplas in Heel werd dit jaar tweede; dat van L’Appetito in ’t Bakhoes in Sint Geertruid, gelegen in een romantische boomgaard derde.

 

De Chapeau-redactie is erg enthousiast over Brienen aan de Maas, een met een Michelin-ster bekroonde zaak ‘waar je heerlijk zit terwijl plezierboten en vrachtschepen voorbij varen’. ,,De ruime tafels zijn mooi gedekt met strak wit linnen en er is aardig wat afstand tussen de tafels voor voldoende privacy. De bekleding is comfortabel, hier kun je het wel een tijdje uithouden. Buiten staan maar liefst drie Big Green Eggs, die patron René Brienen en zijn brigade ijverig gebruiken voor het garen van vlees en vis. Voor de lunch kun je behalve à la carte of het proeverijmenu ook de kleine lunchkaart kiezen: een handvol toegankelijke gerechten zoals soep, salade en broodjes.”

De gastvrijheid bij Brienen aan de Maas is optimaal en flexibel, de wijnkaart is uitgebreid, aldus de redactie van Chapeau, die al sinds 2013 het Limburgse terras van het jaar uitroept. Het winnende Limburgse terras, waarvan de eigenaar beloond wordt met een award van Chapeau Magazine, wordt bepaald door een jury van redacteuren en medewerkers van Chapeau, onder leiding van hoofdredacteur Jo Cortenraedt.

Daarnaast organiseert het lifestylemagazine sinds 2017 de publieksprijs, samen met 1Limburg, een verkiezing waarbij het publiek bepaalt wie wint. Na een oproep kwamen ook dit jaar weer duizenden reacties binnen.

Fotografie: Anne Jannes, Joris Vroemen en Olga van Borren

____________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.