Home > Culinair > Brienen aan de Maas van sterrenchef René Brienen in de verkoop

Brienen aan de Maas van sterrenchef René Brienen in de verkoop

De meest noordelijke sterrenzaak van Limburg, Brienen aan de Maas, staat te koop. Dat heeft chef René Brienen bekendgemaakt. Over die beslissing werd al een tijdje nagedacht, vandaag werd met veel pijn de knoop doorgehakt.

Inmiddels ruim 19 jaar geleden startte SVH Meesterkok René Brienen samen met zijn vrouw Marja een eigen restaurant aan de Maas in Well. Ambities voor een Michelinster waren er niet direct, maar dat weerhield de inspecteurs er niet van om er toch binnen no time een uit te delen. Bijna twee decennia lang wist de chef zijn gasten te verrassen met pure smaken, veelal bereid op geliefde Big Green Egg. Zo kwam de chef landelijk in het nieuws met zijn hooi-lammetje en wisten gasten van heinde en verre Brienen aan de Maas te vinden voor zijn oeuvre aan aspergegerechten. Kookkunsten die altijd werden omlijst door de vriendelijke en huiselijke ontvangst van zijn vrouw en partner, en gastvrouw van Brienen aan de Maas Marja.

Met name de gezondheid van Marja, die al jarenlang gestaag achteruitgaat, is uiteindelijk reden waarom het echtpaar na lang wikken en wegen heeft besloten de zaak te koop aan te bieden. „Een moeilijke beslissing, want er lagen nog veel mooie dingen in het verschiet. Zonde, maar samen begonnen; samen eindigen.’’

Brienen aan de Maas blijft geopend totdat de zaak verkocht is. Wanneer dat is, durft de chef niet te zeggen. Brienen laat weten ook na de verkoop van zijn zaak het koksvak te blijven beoefenen. Hoe en in welke vorm, weet de chef nog niet, maar „ik sterf in het harnas.’’

De aanstaande verkoop van Brienen aan de Maas betekent dat de zaak uiteindelijk ook haar ster zal verliezen. Na het verlies van de ster van Valuas in Venlo blijft er in Noord-Limburg dan geen ster meer over.

Grotestraat 11, Well (NL) – restaurantbrienenaandemaas.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.