Home > Culinair > Brazilië wint de achtste editie van de Ernesto Illy International Coffee Award

Brazilië wint de achtste editie van de Ernesto Illy International Coffee Award

De Braziliaanse koffieplantage São Mateus Agropecuaria heeft dit najaar de illycoffee ‘Best of the Best’-award gewonnen tijdens de achtste editie van de Ernesto Illy International Coffee Award. Deze award, vernoemd naar de visionare leider van illycaffè en de zoon van het bedrijf, werd acht jaar geleden in het leven geroepen om de beste Arabica koffies ter wereld te vieren.

Voor de achtste editie van de award werden de beste batches van de 2022-2023 oogst uit negen landen grondig geanalyseerd in een laboratorium en blind geproefd door negen experts. In aanvulling op Brazilië, dingden ook Costa Rica, El Salvador, Ethiopië, Guatemala, Honduras, India, Nicaragua en Rwanda mee naar de prijs. De negenkoppige jury, bestaande uit onder meer professioneel fijnproever Silvia Escobar beschreef de winnende koffie als „een ronde, gezonde en volle kop, met rijke maar zachte smaken van een balans van chocolade, karamel, bruine suiker en geroosterde amandelen op een bed van verfijnde helderheid, met een aanhoudende afdronk van milde, zachte maar harmonieuze zoetheid. Het vertegenwoordigt echt de fijnste smaakkenmerken van zijn oorsprong.”

Publieksprijs Coffee Lovers’ Choise Award, toegekend door een panel van consumenten die in de weken voorafgaand aan de prijsuitreiking blinde smaaktesten uitvoerden in illy cafés in Europa, Brazilië en Amerika, ging naar de Finca Danilandia di Luis Arimany Mondonico uit Guatemala.

De illycaffè awards werden medio november, onder toeziend ook van celebrities, uitgereikt tijdens een galavond in de New York Public Library in New York.

illy.com

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.