Home > Culinair > Brasserie LUS in Linne: finalist publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2024’

Brasserie LUS in Linne: finalist publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2024’

Sinds 27 maart is massaal gestemd op de favoriete terrasjes in Limburg. De meest gekozen plekjes strijden in de week van 15 april om de publieksprijs ‘Terras van het jaar 2024’. Om je te helpen bij het maken van je keuze stellen we de vijf finalisten aan je voor! In deze aflevering Brasserie LUS in Linne.

Brasserie Lus

Voor het koppel Bas Suntjens en Tim Neijnens was het runnen van een horecazaak niet nieuws. Toen ze in 2019 begonnen te zoeken naar de perfecte locatie voor een nieuwe zaak – een nieuwe stap – hadden ze al meer dan tien jaar ervaring met de exploitatie Grandcafé Bie de Tied in Kelpen-OLer. Toen ze stuitten op een woonhuis in Linne wisten ze zeker dat dit de plek was om hun droom waar te maken.

Sinds augustus 2023 is Brasserie LUS realiteit. De brasserie ligt aan ‘de lus van de Maas in Linne’, een feit waaraan de zaak de naam LUS te danken heeft. Het is een unieke locatie met een prachtig uitzicht over de Maas. Dat maakt het terras dan ook een fijne plek voor een hapje en een drankje.

Het menu wordt afgestemd op de wensen van de gasten en de smaak van de omgeving. Er wordt veel gekookt met streekproducten van lokale bedrijven. Ook de wijnen en bieren worden actief in de omgeving gezocht.

Dat ze finalist geworden zijn zagen ze niet aankomen. Het terras is het afgelopen jaar pas een paar weekenden open geweest, maar toch zijn er al heel wat vaste gasten. Met de steun van de buurt hopen ze de publieksprijs binnen te slepen.

Schoorweg 1, Linne (NL) – brasserielus.nl

Deze stemronde is gesloten, de winnaar wordt in de week van 15 april bekend gemaakt.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.