Home > Culinair > Boscafé de Busjop: finalist publieksprijs ‘Terras van het jaar 2023’

Boscafé de Busjop: finalist publieksprijs ‘Terras van het jaar 2023’

Er is sinds 29 maart massaal gestemd op de favoriete terrasjes in Limburg. De top vijf die hieruit is gekomen, strijdt in de week van 11 april voor de publieksprijs ‘Terras van het jaar 2023’. Om te helpen met het maken van een weloverwogen keuze, stellen we de vijf finalisten aan je voor!

Aan de rand van het Leudal in Heythuysen vind je Boscafé de Busjop. Lunchen na een stevige wandeling of dineren om te genieten van de bosrijke omgeving: het kan allemaal op dit terras. Sinds oktober 2021 heeft Matijs Joosten de leiding. Hij is vooral zeer tevreden over de sfeer en het team van het café en denkt ook dat hij daar het succes aan te danken heeft. “Als je de mensen goed behandelt, krijg je er dierbaarheid en hard werk voor terug. Ik vind dat heel belangrijk”, vertelt hij. Joosten is er dan ook trots op dat ze binnen een jaar een team van tachtig medewerkers hebben kunnen samenstellen. “Dat komt zowel door de gezelligheid, als het goed onderscheid kunnen maken tussen privé en werk.” Een goede werksfeer en gastvrijheid zijn daarom ook een must voor Joosten. “Gewoon altijd blije mensen op het terras hebben, dat is wat we graag zien.” Iedereen is welkom bij Boscafé de Busjop. Je kan daarom maar tot 13.00 uur reserveren, zodat het restaurant daarna iedereen op vrije inloop kan verwelkomen.

Het café heeft een uitgebreide kaart met vooral veel klassiekers. Van een goeie uitsmijter tot gehaktballetjes in tomatensaus op een broodje en de seizoenklassieker: asperges. Daarnaast staan er veel vleesgerechten op de kaart, omdat Joosten zelf wildbeheerder en de kok jager is. “Onze specialiteit is wild. Dat is wel ook seizoensgebonden.” Met de uitgiftebar aan de terraszijde gaat de service lekker snel.

De tweede stemronde is gesloten, de winnaar van de publieksprijs Terras van het Jaar 2023 wordt in de week van 17 april bekend gemaakt.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.