Home > Culinair > Bokrijk brandmerkt met culinair vakmanschap

Bokrijk brandmerkt met culinair vakmanschap

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Er waait een nieuwe wind door culinair Bokrijk. Het bekende ‘Koetshuis’ krijgt een complete restyling door de Hasseltse interieuragency Creneau International. Voor de uitbating gaat Bokrijk in zee met Lunch Garden, de Belgische restaurantketen die intussen 75 vestigingen telt en eigendom is van de Brits-Nederlandse investeringsmaatschappij Freshstream.

Met Bistro Koetshuis gooit de zelfbedieningsketen het roer helemaal om. Hier wordt aan tafel geserveerd. Gasten kunnen kiezen uit de traditionele Belgische gerechten waar Lunch Garden bekend om staat.  Daarnaast staan er ook tal van lokale dranken en gerechten op de kaart, zoals een gin van  distillerie De Korhaan uit Hechtel-Eksel, balletjes in Loonse stroopsaus en Belgisch witblauw met kruiden uit de tuin van het domein zelf. Het brood wordt gebakken in De Superette, de ambachtelijke bakkerij van Bokrijk.

Bier heet hier Cristal en de wijn komt uit het Heuvelland. Daarmee is de toon gezet: Bistro Bokrijk is de eerste zaak in een nieuw concept van Lunch Garden, dat tafelen democratisch, maar wel in stijl wil brengen. Het Gallo-Romeins museum Tongeren is de volgende plek waar Lunch Garden neerstrijkt en er wordt al gelonkt naar de ziekenhuissector in Vlaanderen.

Voor gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens past het concept perfect binnen de lijn die het provinciaal domein momenteel uitzet met ‘BKRK Brandmerkt’. ,,Wij willen het verhaal vertellen over de hedendaagse relevantie van vakmanschap. Wat heeft het vakmanschap van vroeger ons vandaag de dag te vertellen. Hoe laten eigentijdse vaklui zich inspireren door oude technieken? En dat hebben we al aangetoond via textiel, lederbewerking, keramiek, hout, maar ook door brood. En nu toveren we één en ander zelfs op het bord.”

Op de foto: Gedeputeerde Igor Philtjens en CEO Lunch Garden Annick van Overstraeten brandmerken letterlijk de ‘Pukkelpop’- tafel.

Foto’s: Jempi Welkenhuyzen

________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu