Home > Culinair > Black Mountains Gin in een mijnwerkers-mok

Black Mountains Gin in een mijnwerkers-mok

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Aan culinaire creativiteit duidelijk geen gebrek bij sterrenchef Danny Vanderhoven in Hotel Terhills Eisden-Maasmechelen. Na zijn ‘bakfrietfiets’ en zijn ‘bubbelbrommer’ , presenteert de Maaslander nu zijn eigen gin: ‘Black Mountains’, inspired by Danny. De gin is ontwikkeld samen met stoker Luc Geukens van Distillerie Korhaan in Hechtel.

,,De gin is gemaakt op basis van minder voor de hand liggende ingrediënten, waar ik wel mee aan de slag ga in mijn keuken”, vertelt Danny niet zonder trots. ,,Wat dacht je van sojascheuten, gember en chilipepers om maar eens wat te noemen. Uiteraard mogen limoen en jeneverbes niet ontbreken. En dat alles een half jaar gerijpt op een oud eiken Meursault-vat, goed verstopt onder één van de schachtblokken.”

Het is dus een echte ‘koempelgin’ geworden, die je serveert in een ‘mijnwerkers-mok’. ,,Ik wilde ook een gin die je puur kunt drinken, of als aperitief, dan wel als digestief en zeker ‘on the rocks’ heerlijk smaakt.”

v.l.n.r.: Luk Balcer (design), Danny Vanderhoven (chef)  Stéphanie Raskin (manager Terhills), Luc Geukens (Korhaan) en Ineke Dols (gastvrouw)

Bij de eerste kennismaking krijg je een frisse subtiele neus en bij de dronk ervaar je de prikkeling van de pepers. Het is een duidelijk een excentrieke gin, klassiek qua basis, maar met een hedendaagse toets. ,,Je kunt hem zelfs bij kip of gamba’s schenken. Tijdens een zogeheten hamburgerbattle met de Antwerpse chef Wout Bru in Maasmechelen Village. verwerk ik hem in een mooie, koude saus”, aldus Vanderhoven.

Momenteel is er 100 liter van het nieuwe ‘zwarte goud’ gebotteld. Een fles van 50 cl kost 42 euro, voor een luxe-editie (met mijnwerkers-mok en leren bandje) betaal je 92 euro. Maar in eerste instantie is de gin bedoeld om op Terhills te degusteren. En zo schrijft Danny een nieuw succesverhaal.

 

Foto’s: Jempi Welkenhuyzen

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu