Home > Culinair > Bijzondere proeverij Louis Latour bij Da Vinci

Bijzondere proeverij Louis Latour bij Da Vinci

Female power bij restaurant Da Vinci in Maasbracht waar Eleonor Latour (27) van het beroemde Franse wijnhuis Louis Latour haar eerste wijnpresentatie buiten Frankrijk in Europa gaf, in combinatie met een exquise lunch, bereid door chef Margo Reuten.

Louis Latour is wellicht het meest bekende wijnhuis in de Bourgogne met de meeste Grand Cru’s, waaronder de beroemde Corton-Charlemagne Grand Cru. Die wijn begeleidde de tarbot met Limburgse asperges van Margo Reuten, een wonderlijke combinatie.

Een aantal bekende Limburgse restaurants was aan tafel vertegenwoordigd zoals Château Wittem, Au Coin des Bons Enfants, One en de Gerardushoeve.

Annella Groeneveld is tegenwoordig eigenaar van het wijnhuis Heeren van Heusden, dat Louis Latuur in Nederland vertegenwoordigt. Zij nam de zaak in 2019 over van de Limburger Jan Janssen.

Eleonor is reeds de 12 e generatie van de wijnfamilie Latour. Ze heeft rechten gestudeerd maar stort zich nu volledig op de wijn. Als vice-president is ze voorbestemd om straks de kar bij dit prestigieuze huis te gaan trekken.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.