Home > Culinair > Bij Wijnrestaurant Mes Amis heeft alles een verhaal

Bij Wijnrestaurant Mes Amis heeft alles een verhaal

Wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht is een plek waar alles samenkomt. Het is een plek die bedoeld is om te verbinden. Vrienden, familie, (Limburgse) wijn en spijs, (young) professionals en smaken. Met elkaar vormen zij de hoofdingrediënten voor sfeervolle avonden met niet-alledaagse combinaties van smaken en texturen.

Passie

,,Passie is het toverwoord’’, vertelt Annaline Doelen, die Wijnrestaurant Mes Amis runt samen met haar zoon Patriek. Zelf is Annaline enorm gepassioneerd als het op wijn aankomt. Limburgse wijn in het bijzonder. Die voorkeur steekt ze niet onder stoelen of banken: als ambassadrice van de Limburgse wijn maakt ze zich elke dag opnieuw hard voor de wijnboeren uit de buurt, door hun wijnen bij haar gasten van harte aan te prijzen. Geen wonder dus dat Limburgse wijnen de leidraad vormen voor alles wat je proeft bij Wijnrestaurant Mes Amis: ,,Eerst de wijn, dan het gerecht’’.

Kunstwerkjes

Bij elke wijn bepaalt Patriek Doelen – behalve mede-eigenaar ook chef de cuisine – vervolgens drie bijpassende hoofdingrediënten. Zijn team krijgt vervolgens de taak om – in alle vrijheid – te experimenteren en uit te vinden wat er allemaal mogelijk is met zo’n ingrediënt. ,,Daar komen vaak de leukste creaties uit”, vertelt Patriek. ,,De tomaten in onze caprese laatste heb ik in de testronde in allerlei vormen voorbij zien komen: soepje, koekje, kruiden, salsa.’’

Uit alle input worden vervolgens per hoofdingrediënt meerdere bereidingen gekozen. Samen vormen die bereidingen één gerecht. Een arbeidsintensief proces – Wijnrestaurant Mes Amis presenteert maandelijks een negengangenverrassingsmenu met drie variaties per gang – maar dat zie je dan ook terug op het bord. ,,De passie spat bij ons als het ware van het bord af. Elk gerecht vertelt het verhaal van Mes Amis, doordat het hele team eraan heeft meegewerkt.’’

Chapeau Club Member

Benieuwd naar het warme gevoel en de verrassende smaken van Wijnrestaurant Mes Amis? Word voor 24 augustus Chapeau Club Member en krijg een diner bij Wijnrestaurant Mes Amis cadeau*!

*De welkomstactie in samenwerking met Wijnrestaurant Mes Amis t.w.v. €110 geldt voor één couvert, Er geldt een maximum van één vouchter per tafel, en vouchers zijn één jaar geldig (m.u.v. feestdagen). Deze actie loopt tot 23 augustus 2020 en zolang de voorraad strekt.

Tongersestraat 5,  Maastricht (NL) – mesamis.nl

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.