Home > Culinair > Bie de groeve: finalist publieksprijs ‘Terras van het jaar 2023’

Bie de groeve: finalist publieksprijs ‘Terras van het jaar 2023’

Er is sinds 29 maart massaal gestemd op de favoriete terrasjes in Limburg. De top vijf hiervan, strijdt in de week van 11 april om de publieksprijs ‘Terras van het jaar 2023’. Om je te helpen bij het maken van je keuze stellen we de vijf finalisten aan je voor!

Brasserie Bie de groeve ligt vlak bij de Curfsgroeve, tussen de hellingbossen van het Geuldal. Het industriële interieur van de brasserie grijpt terug naar de mergelwinning die jarenlang in deze groeve heeft plaatsgevonden.

Bij de brasserie in Meerssen kun je het gehele jaar door van het terras genieten. Hier kun je na een wandel- of fietstocht door de prachtige omgeving, genieten van een warme kop koffie of huisgemaakt gebak. Er is zelfs een speeltuin aanwezig, zodat de kinderen zich ook kunnen amuseren. In de zomer heeft het terras een vernevelingsysteem, waardoor je lekker kunt afkoelen en veel minder last hebt van wespen en muggen. In de winter heeft de brasserie terrasverwarming, zodat je tóch buiten je warme chocomelk kunt drinken. De menukaart is net zo veelzijdig: van een kop koffie met wat lekkers, tot een uitgebreid diner. En dat allemaal gebaseerd op de Franse keuken met smaakvolle streekproducten.
Er is volgens Maike Vaessen, eigenaar van Bie de Groeve, een hele belangrijke factor die een terras goed maakt: “Ik vind het het allerbelangrijkst dat een terras gewoon goede, fijne stoelen heeft.” Wanneer een gast lekker zit, kan deze ook optimaal genieten. Omdat de snelheid van de bediening ook erg belangrijk is volgens Vaessen, zul je snel geholpen worden op dit terras.

Gemeentebroek 15, Meerssen (NL) – biedegroeve.nl

De tweede stemronde is gesloten, de winnaar van de publieksprijs Terras van het Jaar 2023 wordt in de week van 17 april bekend gemaakt.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.