Home > Culinair > Beluga en Graffiti stappen over op Gulpener 

Beluga en Graffiti stappen over op Gulpener 

Komende maandag wordt in het brouwlokaal van Gulpener het contract ondertekend tussen de brouwerij en de nieuwe eigenaren van restaurant Beluga (Maastricht) en Graffiti (Heerlen).

Zoals bekend stapt Servais Tielman (voorheen Cucina del Mondo) over naar Beluga. Deze keer niet als sous-chef, maar als nieuwe eigenaar. Zijn zaak in Heerlen is inmiddels omgedoopt in ‘Graffiti’  en daar zwaait Jasper van der Vin de scepter. Hij is pas 21 maar werkt toch al 5 jaar voor Tielman.

In beide restaurants zal binnenkort Gulpener bier geserveerd worden, omdat Servais Tielman liefhebber is van lokale producten. „Zeker ook met het pallet aan speciaalbieren dat in Gulpen gebrouwen wordt”, zo verklaart vader Ger Tielman de keuze van zijn zoon.

Deze zal zich op de achtergrond in het begin ook nog bezighouden met Graffiti, maar meer en meer wordt de zaak overgedragen aan Van der Vin, die nu al formeel eigenaar is. Tielman zit er financieel nog voor een deel in, maar dat zal in de loop der tijd afgebouwd worden.

„We begeleiden die jongen wel nog voorlopig, want hij kan al heel goed koken, maar ondernemen moet je leren”, zegt Ger Tielman, die zelf met zijn vrouw Barbara meeverhuist naar Beluga. Hij gaat zich daar met de financiële kant van de zaak bezighouden, zodat zoon Servais zich helemaal op het koken kan gaan toeleggen. En vrouw Barbara wordt ‘een soort hoofd huishouding’.

De formule van Graffiti in Heerlen is niet gericht op het behalen van een ster, maar eerder op een Bib Gourmand in de verdere toekomst. „Goed koken voor een prettige prijs, daar is behoefte aan in Heeren”, zegt Ger Tielman.

Bij Beluga wil Servais Tielman zoals hij al eerder aangaf alle culinaire troeven uitspelen, maar zal de overgang van de periode van de huidige eigenaar Hans van Wolde naar de nieuwe situatie geleidelijk verlopen. Geen andere prijzen, geen schokkende veranderingen. In de maanden juli en augustus staan zowel gerechten van Hans van Wolde als ook van Servais Tielman op de kaart. Vanaf september laat Van Wolde, die inmiddels bezig is aan de verbouwing van zijn boerderij in Reijmerstok, Beluga helemaal over aan Servais Tielman. Dan zal ook de nieuwe huisstijl worden ingevoerd. Een deel van het huidige personeel van Beluga blijft in Maastricht, een ander deel gaat later werken bij Brut 172, het nieuwe restaurant van Hans van Wolde dat volgend voorjaar moet opengaan.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.