Home > Culinair > Belgische topchef en -sommelier slaan handen in elkaar

Belgische topchef en -sommelier slaan handen in elkaar

Chef Pajtim Bajrami van restaurant Otoro in Hasselt en sommelier Gaspare Giacomazza van La Botte in Genk (respectievelijk 15,5/20 en 16/20 in Gault&Millau) slaan de handen in elkaar. Om de twee maanden organiseren zij samen een culinair event. Onlangs gaven zij in Otoro het startschot voor een vol huis.

In een concurrentiële sector als de gastronomie is het vaak ieder voor zich. ,,Maar dat is nergens voor nodig”, vindt Pajtim Bajrami. ,,Ja, wij zijn concurrenten, maar ook collega’s. Klanten van ons gaan naar La Botte en omgekeerd. Bovendien kunnen we van elkaar leren en veel voor elkaar betekenen. Gaspare kan mij bijvoorbeeld adviseren op het vlak van wijn. We kunnen elkaar ook uit de nood helpen als we een bepaalde wijn niet hebben, want we beschikken allebei over een grote collectie. Daarom besloten we om geregeld een quatre-mains te doen: mijn handen in de keuken, die van Gaspare in de zaal.”

Otoro

Hun samenwerking resulteerde in een eerste culinaire avond met een zevengangenmenu en bijpassende wijnen, waaronder toppers als Flaccianello, Gaja en Billecart-Salmon. ,,De eerste editie was een schot in de roos. Alle couverts waren in een mum van tijd verkocht”, zegt Pajtim Bajrami, een rijzende ster in de gastronomie. Hij stond achter het fornuis van De Stadt van Luijck in Sint-Truiden en Château de Mirwart in Saint-Hubert. Begin oktober 2022 opende hij zijn eigen zaak: Otoro in Hasselt, genoemd naar het meest exclusieve deel van de tonijn. Daarmee bereidt hij een van zijn signatuurgerechten: wagyu (rechtstreeks uit Japan), waarover hij otoro raspt.

Gaspare Giacomazza is de broer van Peppe, chef van La Botte. Hun zaak is een van de bekendste Italiaanse restaurants van België. Peppe is ook een bekende tv-kok en schreef diverse boeken. Op een steenworp van La Botte runt zijn echtgenote Inez het laagdrempeligere restaurant Peppe’s met een inpandige Italiaanse delicatessenwinkel.

Luikersteenweg 366, Hasselt (BE) – restotoro.be

Europalaan 99, Genk (BE) – labotte.be

Otoro
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.