Home > Culinair > Bekende chefs uit Parijs naar Les Epicuriales de Liège

Bekende chefs uit Parijs naar Les Epicuriales de Liège

Auteur: Maarten van Laarhoven

Diverse bekende chefs uit België en Frankrijk (in het bijzonder Parijs) maken van 6 tot en met 10 juni hun opwachting op Les Epicuriales de Liège, het bekende eet- en drinkfestijn dat dit jaar alweer voor de vijftiende keer gehouden worden. Onder de chefs die op het evenement  te vinden zullen zijn, bevinden zich onder anderen Thomas Troupin, sterrenchef van restaurant ‘La Menuiserie’ in Waimes (vlakbij Verviers) en André Le Letty, chef van restaurant ‘Le Bistrot du Maquis’ in de Parijse wijk Montmartre. Ook diverse andere Parijse chefs zijn van de partij.

Les Epicuriales strijkt ook dit jaar weer neer in de schitterende omgeving van het ‘Parc de la Boverie’, rechtover het Musée de la Boverie en aan de voet van de loopbrug La Belle Liégeoise, Het thema van de komende editie is ‘Kunst & Gastronomie’.

Hoe zou een Picasso smaken, een Gauguin of een Monet? Kunnen de gevoelens die een kunstwerk opwekt, vertaald worden door een chef-kok door ze tot uiting te laten komen in zijn keuken?

In de praktijk zal elke restauranthouder van Les Epicuriales een schilderij uit de   tentoonstelling ‘Chefs d’œuvre’ (‘Meesterwerken’) die op dit moment te zien is in het Musée de la Boverie ‘adopteren’. Hij doet dat onder meer door op zijn menukaart ten minste een gerecht te zetten dat geïnspireerd is op het kunstwerk van zijn keuze. ,,Het gerecht zal duidelijk vermeld zijn op de kaart van de restauranthouder en omgekeerd zullen de doeken in het museum de bezoeker verwijzen naar de geïnspireerde restauranthouder, voor een ongewone gastronomische wandeling in het park”, aldus een woordvoerder van Les Epicuriales.

Sinds het culinaire evenement twee jaar geleden is verplaatst naar La Boverie, heeft Les Epicuriales het aantal bezoekers weten te verdubbelen. Vorig jaar werden zo’n 20.000 gastronomen, uit België, maar ook uit Nederland, Duitsland en Frankrijk verleid om naar de stad Luik te komen. Dit jaar zullen zo’n twintig chefs hun kunnen tonen in feestelijke pagodetenten.

Bijzondere aandacht is er ook dit jaar voor het hoog aangeschreven vlees uit Wallonië. In twee specifieke tenten bieden chefs die gespecialiseerd zijn in het perfect bakken van vlees een kaart aan die exclusief gewijd is aan vlees uit Wallonië. Het publiek krijgt de kans om mee te kijken he je vlees het beste versnijdt en bakt om een optimale smaak te verkrijgen.

Kijk voor alle praktische informatie op : www.epicuriales.be

__________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu