Home > Culinair > Jacob Jan Boerma verzamelt sterren op Preuvenemint

Jacob Jan Boerma verzamelt sterren op Preuvenemint

Chapeau maakte vorige week bekend dat ’t Preuvenemint in Maastricht voor het eerst een 3-sterrenchef als deelnemer krijgt en wel in de persoon van Jacob Jan Boerma. 

Boerma zelf zal daar van donderdag tot en met zondag gedurende de hele dag een kleine kaart met gastronomische hapjes koken. Voor de lunches worden bekende chefs uit binnen- en buitenland ingevlogen om samen een 4 gangen menu te koken. Op vrijdag worden de twee lunches ingevuld door Daniel Gottschlich van Ox & Klee ** in Keulen en Robert Levels van Château Neercanne *. 

Zaterdag is het Italiaanse middag, met Peppe Giacomazza van La Botte in Genk en Giovanni Solofra van Tre Olivi ** in Pestum, Italië. Op zondag staan Robin van de Bunt van De Leuf * en Guido Braeken van Julemont ** in de keuken.’’ Het dessert voor elk van de lunches is speciaal voor de gelegenheid ontwikkeld door Rais Esteve, voormalig chef research en development bij Disfrutar ** in Barcelona. De eigen Invite-cocktail wordt ontwikkeld door het team van Botan Distillery, waaronder Saartje Eggermont, die haar passie voor kruiden heeft ontdekt bij NOMA *** in Kopenhagen. 

„Dat worden lunches op internationaal topniveau, maar toch zal ook de smaak van de regio een belangrijke rol krijgen in de grote open keuken van Invite, omdat er ook met streekproducten gewerkt gaat worden. Hiervoor is HANOS Maastricht als partner aangetrokken”, zo vertelt ons Jacob Jan Boerma.

Voor elk van de twee lunches per dag, zal gewerkt worden met een reserveringssysteem, dat zowel voor individuele bezoekers als ook voor bedrijven en instellingen beschikbaar zal zijn. 

Jacob Jan Boerma is onder meer betrokken bij restaurant Fine Fleur * in het 5 sterrenhotel Botanic Sanctuary in Antwerpen, bij restaurant Voltaire * in Parc Broekhuizen in Leersum, bij The White Room * in Amsterdam en bij Smaak in Yokohoma, Japan. 

Lunches bij Invite kunnen gereserveerd worden via – preuvenemint.nl

Bedrijven kunnen voor maatwerk oplossingen ook mailen naar foodtastic.traveler@gmail.com

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.