Home > Culinair > BBB Maastricht en The Spirit of Maastricht trekken samen op

BBB Maastricht en The Spirit of Maastricht trekken samen op

Auteur: Maarten van Laarhoven

Het populaire whisky- en spiritsfestival The Spirit of Maastricht gaat voor de vijfde editie een nauwe samenwerking aan met BBB Maastricht, de oudste horecabeurs van Nederland, die elk najaar wordt gehouden in MECC Maastricht (dit jaar van 7 tot en met 9 oktober). De samenwerking, een joint venture, heeft inmiddels geleid tot een eerste resultaat. Behalve op consumenten richt het festival, dat plaatsvindt op zondag 27 en maandag 28 oktober in Complex Maastricht, zich voor het eerst ook op de zakelijke markt.

Tijdens de eerste dag zijn consumenten van harte welkom, de tweede dag staat in het teken van de (horeca) professionals.

Tijdens ‘The Spirit of Maastricht’ worden honderden bijzondere whisky’s en andere exclusieve spirits gepresenteerd door grote distilleerders en distributeurs van premium spirits (waaronder Maxxium, Bacardi Martini, De Monnik Dranken, Disaronno International en Nolet Family Distillery). Vanuit Schotland zal The Glenturret Distillery aanwezig zijn. De organisatie verwacht zo’n 1.000 bezoekers, vorig jaar waren dat er ruim 600.

Whisky en aanverwante dranken vormen een markt die wereldwijd sterk groeit, onder meer onder invloed van Azië, waar rijke verzamelaars veel geld overhebben voor de mooiste single malts en andere exclusieve spiritualiën. Dit leidt tot diversificatie, maar ook tot schaarste.

Voor de The Spirit of Maastricht is de joint venture een uitgelezen kans om de komende jaren een verdere groei te laten zien en het evenement nog verder uit te bouwen, zegt festivaldirecteur Richard R. van Nieuwenhoven Helbach. ,,Met een aparte dag voor de zakelijke markt komen we tegemoet aan een belangrijke wens van onze standhouders. Dit evenement heeft vier jaar achtereen een groei van het aantal bezoekers laten zien. Nu is er de behoefte om een sprong te maken naar een groter evenement, zowel zakelijk als organisatorisch.”

De joint venture past in het streven om BBB Maastricht ook buiten de traditionele beursdagen verder op de kaart te zetten, aldus beursmanager Erik Stroink. ,,We willen ons portfolio verbreden en het hele jaar door zichtbaar zijn. Door deze samenwerking aan te gaan, positioneren we ons nog nadrukkelijker in een markt die jaar op jaar sterk groeit. We zijn dan ook trots dat wij vrijwel alle grote distilleerders en distributeurs van premium spirits mogen presenteren op het festival.”

Tickets voor zondag 27 oktober zijn te bestellen via: http://www.thespiritofmaastricht.nl/. Het festival wordt dit jaar gehouden op een nieuwe locatie: Complex Maastricht (voorheen de Platte Zaol).

_____________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu