Home > Culinair > Bart Ausems: nooit verder geweest dan mijn eigen stand

Bart Ausems: nooit verder geweest dan mijn eigen stand

Auteur: Maarten van Laarhoven

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze zomer zijn 35ste editie. Van 25 tot en met 28 augustus is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. In de aanloop naar het evenement laat Chapeau Magazine alle 25 deelnemers aan het woord. Deel 3: Bart Ausems van restaurant Tout à Fait.

,,Als ik goed tel, is dit ons vijftiende Preuvenemint. We leven er elk jaar weer naartoe. Vorig jaar hebben we voor het eerst de krachten gebundeld met onze collega’s van Vivendum uit Dilsen-Stokkem. ‘Waarom zouden we het niet doen?’, zeiden we op een gegeven moment tegen elkaar. ‘We hebben allebei een Michelinster, zijn allebei lid van de Alliance Gastronomique en hebben hetzelfde publiek. Bovendien kunnen we de kosten delen’.

 

De samenwerking is van beide kanten goed bevallen. Zo goed zelfs dat we al gauw besloten het dit jaar weer te doen. We hebben één gezamenlijke menukaart, met daarop acht gerechten: vier van Vivendum en vier van Tout à Fait. Het leuke van dit alles is dat ook het personeel met enorm veel plezier samenwerkt

Het Preuvenemint is een prachtig feest, vol sfeer en gezelligheid én met een mooi publiek. Al moet ik er wel bijzeggen dat ik in al die jaren nooit verder ben gekomen dan mijn eigen stand: het is een week lang kei- en keihard werken. Maar het is de moeite meer dan waard. Ook dit jaar serveren we weer een paar mooie gerechtjes. Zoals gepekelde Schotse zalm met diverse bereidingen van meloen en tartaar van zeebaars. Op veler verzoek terug: het mini-hamburgertje van Wagyu-rund met eendenlever.”  

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.