Home > Culinair > Back to basic bij Vanille

Back to basic bij Vanille

Het succesvolle restaurant Vanille in Eijsden heeft de coronatijd niet alleen gebruikt om alles op te ruimen en op te knappen, maar ook om na te denken over de formule. En die gaat naar ‘back to basic’,  vertelt ons patron Peter van Rooij.

„We werken nu met minder personeel in de keuken, maar richten ons nog altijd op verfijnde smaken in onze gerechten voor vriendelijke prijzen. We gaan een beetje richting citta slow met eerlijke producten, daar waar mogelijk uit de streek. Maar alles wordt wat strakker. Het interieur en ook de opmaak van de borden. Dat past in deze tijd. Enkele tafels die gedekt waren met linnen, hebben we vervangen door mooi houten tafels. Andere blijven wel voorzien van linnen. Maar we gaan minder spullen op tafel zetten, waardoor je meer rust creëert.”

Sinds eind april werkt Vanille al buiten in de tuin, voor zover het weer het toelaat. En zodra het mag, gaan binnen de deuren ook open. Voor Peter van Rooij is het van belang om dat ook goed te communiceren ‘over de grens’, want hij heeft ook aan de Waalse kant een grote schare van vaste gasten opgebouwd. „Die hebben geen idee hoe de maatregelen in Nederland verlopen, dus wij moeten dat naar hun goed communiceren. Maar ze komen hier graag, vanuit Visé en de hele regio Luik. Dat is ook leuk voor onze gasten uit Eijsden en de rest van Zuid-Limburg. Dan krijg je een mooie mix van diverse culturen, alsof je dus met vakantie bent.”

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu