Home > Culinair > Au Coin des Bons Enfants: finalist publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2021’

Au Coin des Bons Enfants: finalist publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2021’

In de week van 14 mei stemde Limburg massaal op zijn favoriete terrasjes in de provincie. De vijf terrassen met de meeste stemmen dingen in de week van 21 mei om de publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2021’. Om er zeker van te zijn dat jij je keuze weloverwogen kunt maken, stellen we de vijf finalisten deze week aan je voor!

Aan de historische Ezelmarkt in Maastricht ligt Au Coin des Bons Enfants. In het voormalige weeshuis – ‘voor de goede kinderen’ – opende George Taselaar ruim vijfentwintig jaar geleden een restaurant. In het voorjaar van 2020 besloot hij zijn restaurant te verkopen.

Opvolgers vond hij in Timo Reichelt en Lino de Vrede. De twee jonge ondernemers benutten het voorjaar van 2021 om ‘De Coin’ van een subtiele facelift te voorzien. Subtiel, want hoewel de zaak iets is opgefrist, wilden ze de traditie en historie van het restaurant – dat in al die jaren een grote naam opbouwde – behouden.

Voor de menukaart is gezocht naar een goede mix tussen klassiek Frans en moderne mediterrane invloeden. Deze zomer omvat de kaart gerechten als gebakken kalfszwezerik, langoustine en kreeft. Geserveerd in een drie- tot zesgangenmenu of à la carte. De uitgebreide wijnkaart bevat vooral wijnen uit de klassieke wijngebieden.

Het terras van ‘De Coin’ bevindt zich achter het restaurant. Het is een knusse binnentuin, waar het ondanks de ligging in het bruisende centrum van Maastricht heerlijk rustig toeven is. Onttrokken aan het zich van voorbijgangers, bevind je je hier onder een hemel van druivenranken. Hier waan je je zo in het buitenland.

Ezelmarkt 4, Maastricht (NL) – aucoin.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu