Home > Culinair > Argentijnse topwijn van Alpasion

Argentijnse topwijn van Alpasion

Grand Malbec van Alpasion stapt in de Argentijnse voetsporen van Bono, Salentein en Michel Roland.

In 2009 ontstond er een vriendschap tussen acht CEO’s van grote bedrijven die gezamenlijk de cursus Challenge of Leadership volgden. Na afloop van deze cursus wilden zij hun vriendschap bezegelen. Het idee ontstond om een gezamenlijke droom waar te maken: een klein wijngoed met z’n achten te beheren.Het was het begin van een lange zoektocht om een bestaand wijnhuis over te nemen. Eerst in Frankrijk en Italië, maar daar waren de prijzen skyhigh door de interesse van Chinese en Russische investeerders. Uiteindelijk belandden zij in Argentinië en vonden ze zo’n 150 kilometer ten zuiden van Mendoza in de Uco-valley een landgoed op 1200 tot 1400 meter hoogte aan de rand van het Andes-gebergte. Ze begrepen direct dat hier kansen lagen met buren als Clos de Los Siete (van de beroemde wijnmaker Michel Rolland) en Salentein (van Meindert Pon). Maar ook zanger Bono van U2 is hier een wijngoed begonnen. Een wijngaard van 85 hectares was echter veel groter dan de plannen die ze zich in hun stoutste dromen hadden voorgesteld. Ze begrepen dat ze deze Argentijnse droom niet met hun achten konden realiseren. Daarom werd eenieder gevraagd om vrienden te vinden die mee wilden investeren in dit project. Zo kon later ook de Limburgse wielerjournalist Raymond Kerckhoffs, die tevens als aandeelhouder aan Chapeau verbonden is, in het wijngoed Alpasión stappen. Alma y pasión (ziel en passie) werd het motto. De passie voor wijn was de gemeenschappelijke drijfveer van iedereen. Het doel van dit project is niet winstbejag maar om een van de beste wijnen te maken. Met de Chileense Libanees Karim Mussi werd een fantastische wijnmaker gevonden.

Vanaf het eerste jaar scoren de Alpasión-wijnen goed. De Grand Malbec is direct een groot succes. Inmiddels heeft deze wijn al talrijke hoge scores behaald: Winespectator 92 pnt., Robert Parker 90 pnt., Wine Enthusiast 91 pnt.„Op de boot bij vrienden op Curaçao raakte ik ‘verliefd’ op deze Grand Malbec en ontstond ook mijn interesse voor dit unieke wijnproject. Waarschijnlijk komt het door de vele wielertrips door vele wijnstreken die ik in mijn leven heb gemaakt, dat ik een grote passie heb voor wijn”, vertelt Kerckhoffs. Voor de lezers van Chapeau heeft hij 400 flessen van het paradepaardje, de Grand Malbec, kunnen regelen die exclusief via Chapeau voor de speciale prijs van 19,95 euro per fles (minimale afname 1 doos van 6 flessen) besteld kan worden in plaats van de normale prijs van 24,95 euro. „Ik hoop dat deze topwijn uit de Alpasión-selectie jullie ook dat gevoel van passie laat ervaren”, vervolgt hij. „Passie is uiteindelijk een van de belangrijkste levenskrachten. Santé.”

Chapeau Club Member

Argentijnse topwijn met Limburgse korting. 

Een bijzonder wijnproject met een ziel en passie. Een unieke wijn met een volle en krachtige smaak en fruitige hints van cacao en vanille. Heerlijk voor de feest-dagen, om van te genieten samen met vrienden en familie.

Speciaal voor Chapeau Club Members wordt de Alpasión Grand Malbec 2016 tijdelijk aangeboden voor maar 19,95 euro per fles* in plaats van de normale prijs van 24,95 euro. Ook biedt Alpasión gratis verzending aan alle Chapeau Club Members die gebruik maken van dit aanbod.

Haal jij dit najaar de Alpasión Grand Malbec 2016 in huis?
Stuur een mailtje naar info@alpasion.nl of bestel rechtstreeks via alpasion.nl/wijnen met kortingscode: GM2016Deze actie loopt tot 7 december 2020

*Minimale afname bedraagt 1 doos à 6 flessen.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.