Home > Culinair > Apéro op ’t Preuvenemint 2019

Apéro op ’t Preuvenemint 2019

Auteur: Demy Janssen

Nog een paar dagen, dan is het zo ver: het weekend waar de gemiddelde Maastrichtenaar het hele jaar naar uitkijkt: ’t Preuvenemint. Eén groot culinair festijn waar bezoekers de gelegenheid krijgen om de smaken van de regio te proeven. Dit jaar vinden we op het Vrijthof een vijftal standhouders bij wie je aan het juiste adres bent voor een goede apéro. Een apéro is een bijzonder smakelijke gewoonte – waarbij er voorafgaand aan het diner al de nodige borrels & bites geserveerd worden – die ze vooral in Zuid-Europese landen goed onder de knie hebben. Eind deze week is het aan ons!

’t Rommedoeke
Een go-to voor de fijnproevers, met delicatessen variërend van wijnen, vleeswaren, brood, noten, olijven & tapas en, toch wel de bekendste, kaasjes. Al dat lekkers presenteert ’t Rommedoeke op het Vrijthof met trio van kroket, kaas- en tapas om je rondje preuf mee te beginnen en diverse pasta’s voor de grotere honger. Alles geserveerd met een heerlijk glaasje (lokale) wijn.

Bali Bar
Een van dé bekendste snacks van ’t Preuvenemint: de sateekes van de Bali-bar, die gerund wordt door het team van het voormalige Gadjah Mas. Ideaal aan het begin of het einde van je rondje Preuvenemint. In aanvulling op de sateekes staan er hier tevens andere Indonesische lekkernijen op het menu. 

DARQ x Clichee
Voor de inspiratie van hun menukaart zoekt het team van Clichee inspiratie in verre oorden als Colombia, Thailand, Korea of de Verenigde Staten. En dan vooral naar de lekkernijen die niet per definitie in een gelikte keuken, maar gewoon op straat gemaakt worden: streetfood. De kaart van Clichee, en daarmee ook die van DARQ x Clichee op ’t Preuvenemint, staat er vol mee.

Saveurs m’eats Avontuur
Deze stand is een samenwerking van Saveurs en Avontuur (het sfeerverlichtingsbedrijf dat onder andere de sfeer naar Maastricht brengt tijdens de Magische winterperiode). Tijdens het Preuvenemint verzorgt Saveurs een smakelijk aanbod aan hapjes, tapas en borrelplanken – waarop we behalve de bekende ballen van Saveurs ook nacho’s, frietjes met zuurvlees, pasta en vis vinden – en zorgt Avontuur voor de sfeer in de stand. Zonder sfeer en de juiste ambiance heb je immer geen feestje!

De Twiefeleers
Een cocktail in de ene hand, een borrelhapje in de andere. Daar waar Shake & Serve voor alcoholische invulling van de stand van De Twiefelaars zorgt, zorgt Tuur de Luxe voor culinaire invulling van het concept. Vanuit een open keuken worden hier grote charcuterie-planken, antipasti, gehaktbrood, brood(jes) en oude kaas geserveerd én zal Tuur een paar keer per dag live een grote pan paëlla met kippendijtjes en schuimige jus van saffraan bereiden. 

Even genoeg van het geproef? Op de grote Hästens-twijfelaar van De Twiefelaars kun je tussen het preuve door even heerlijk relaxen.
_____________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.