Home > Culinair > Aon ’t Bat na metamorfose klaar voor twaalfde seizoen

Aon ’t Bat na metamorfose klaar voor twaalfde seizoen

Het in 2013 door Chapeau en De Limburger uitgeroepen ‘Mooiste Terras van Limburg’ staat aan het begin van haar twaalfde seizoen. Het terras met een panorama-uitzicht over de Maas en het veerpontje naar Ternaaijen brengt het ultieme vakantiegevoel dichter bij huis. Met een rigoureuze restyling van interieur én exterieur is het ultieme vakantiegevoel van het terras van Aon ’t Bat nu ook doorgetrokken naar binnen én boven…

Al direct vanaf de opening van Aon ’t Bat in 2011 is, met name het terras van het eetcafé in Eijsden, een absolute hotspot voor toeristen en locals. Een gouden combinatie van verfijnde maar laagdrempelige gerechten, een uniek uitzicht en een comfortabele, bijna huiselijke sfeer maakt dat mensen van heinde en verre de weg naar ’t Bat in Eijsden weten te vinden. Na elf jaar van intensief gebruik, covid en het hoog water in 2021, vindt eigenaar Roy Jacobs hoog tijd om het interieur en exterieur klaar te maken voor het volgende decennium.

Stijlvol

„Eind 2022 zijn we met kwaliteitspartijen gaan kijken naar een tijdloos, stijlvol interieur met duurzame materialen dat past bij het Aon ‘t Bat van nu en bij Aon ‘t Bat van de toekomst. Een zaak met een échte eigen identiteit!’’ vertelt Roy Jacobs. Samen met Tim Reiters van Reiters-Wings werd er een plan uitgetekend waarbij de USP van de zaak, het terras, doorgetrokken wordt naar binnen en boven. „Daarbij was het vooral van groot belang dat het eindresultaat het stempel ‘stijlvol’ kreeg.’’ Wie nu binnenstapt bij Aon ’t Bat zal zien dat die missie is geslaagd. Onder bouwtechnische begeleiding van Sander Coppens van CS Works heeft de grote, zwaar-ogende bar plaatsgemaakt voor een heel fris, open exemplaar. De muren zijn versierd met sierlijk behang en de lambrisering is vernieuwd met exclusieve latjes. In dat hippe, frisse decor plof je sinds begin 2023 neer in luxe kuipjes en zijn ook alle tafels vernieuwd.

Terras

Niet alleen het interieur ging op de schop, ook het vlonderterras aan de Maas kreeg een geheel nieuwe uitstraling. Daarbij is de stijl van het in 2022 gerealiseerde dakterras, op de eerste etage van Aon ’t Bat, doorgetrokken naar het terras beneden. Dat betekent nieuwe stoeltjes, nieuwe tafeltjes, nieuwe parasols voor een nóg ultiemer vakantiegevoel en een nieuwe vloer van IPE-hout voor een meer luxe uitstraling.

 

Eetcafé-af

Interieur en exterieur mogen dan helemaal vernieuwd zijn, de menukaart blijft onveranderd. Al zullen de vaste gasten van Aon ’t Bat de afgelopen jaren wel gemerkt hebben dat het niveau van de gerechten is gestegen naar restaurantniveau, zij het voor eetcafé-prijzen. De bekende zaak aan het Bat in Eijsden zal vanaf dit voorjaar dan ook niet langer als eetcafé door het leven gaan, maar ‘gewoon’ als Aon ’t Bat. „Aon ’t Bat is uniek in zijn soort, daar hoeven we geen labeltje meer aan te hangen. Wij zijn er voor iedereen op elk niveau, letterlijk en figuurlijk.’’

En daarmee is Aon ’t Bat helemaal klaar voor het twaalfde seizoen. Ongeacht het weer, want vanaf dit jaar kun je binnen minstens net zo lekker toeven als buiten.

Bat 9, Eijsden (NL) – aontbat.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.