Home > Culinair > Anne-Sophie Breysem en Jaume Soler verruilen Ansoler voor Clos St. Denis

Anne-Sophie Breysem en Jaume Soler verruilen Ansoler voor Clos St. Denis

Na zes succesvolle jaren sluit restaurant Ansoler komende zomer de deuren. De topchefs aan het roer van het restaurant verruilen het centrum van Hasselt voor het iconische Clos St. Denis is Kortessem. „Een droom om hier in de keuken te staan.”

LadyChef Anne-Sophie Breysem en Jaume Soler openden de deuren van restaurant Ansoler in 2018. Sindsdien werd het restaurant meermaals opgemerkt door Gault&Millau en Michelin. Dat kwam mede door de creatieve menu’s waarin verse seizoenproducten, persoonlijke verhalen, humor en passie voor lokale streekproducten verweven werden met hun eigen mix van Vlaams-Spaanse roots.

Toch waren de patron-cuisiniers al een tijdje in beraad over de toekomst van hun restaurant. „Ik denk dat we met Ansoler bereikt hebben wat we konden bereiken. We zitten in een klein herenhuis met maar twintig plaatsen en hebben geen terras. We waren al een tijdje aan het bekijken hoe het verder moest met Ansoler. Of het pand uitbreiden met een terras, of uitwijken naar een andere locatie,” laat Anne-Sophie Breysem weten aan Het Belang van Limburg.

Clos St. Denis

Toen Nele Gommers, CEO van horeca- en evenementengroep Kachet, hun benaderde met de vraag om bij Clos St. Denis te komen koken, konden Breysem en Soler die kans niet laten liggen. „Achter het fornuis staan van Domein Clos St. Denis, dat zijn grote schoenen om te vullen, maar tegelijkertijd vraagt het prachtig vernieuwde interieur ook om een hedendaags heruitgevonden keuken.’’

Nele Gommers wil met het gerenommeerde koksduo de culinaire geschiedenis van Clos St. Denis voortzetten. De locatie, in het verleden bekroond met twee Michelinsterren, heropende na tien jaar leegstand en een grondige renovatie medio 2023 de deuren als evenementlocatie. „De restaurantbeleving bleek een schot in de roos. Om ons ook op het bord verder te onderscheiden, ben ik op zoek gegaan naar klinkende namen in de culinaire wereld. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met Anne-Sophie en Jaume iets unieks kunnen neerzetten in de eventwereld.”

Restaurant Ansoler sluit op 15 juli officieel de deuren. Vanaf 1 september nemen Jaume en Anne-Sophie intrek in de keuken van Domein Clos St. Denis, waar ze culinaire invulling zullen geven aan feesten, events en op regelmatige basis ook publieke restaurantdagen. Op deze dagen, onder meer gepland op 19 en 20 september en 25 en 26 oktober, genieten particuliere gasten er van een vijfgangen fine dining-menu.

Grimmertingenstraat 24, Kortessem (BE) – domeinclosstdenis.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.