Home > Culinair > Annaline Doelen van Mes Amis over de corona-crisis

Annaline Doelen van Mes Amis over de corona-crisis

Het coronavirus heeft ons in zijn macht en de wereld staat even stil. Het is geen gemakkelijke tijd. Het officiële overheidstandpunt is dat we er alleen doorheen komen als we de handen ineenslaan. Chapeau Magazine spreekt de komende tijd met relaties over de manier waarop zij met de corona-crisis omgaan. Over hoe ze het aanpakken en hoe ze – ondanks alle onzekerheid – positief blijven. Vandaag Annaline Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht.

Je zult het maar meemaken als ondernemer. Heb je nét een omvangrijke verbouwing achter de rug en ben je volop bezig met de voorbereidingen van Wijnrestaurant op het Land, een evenement waar dit jaar – net als vorig jaar – duizenden gasten worden verwacht… komt alles plotsklaps stil te liggen. ,,’Altijd positief blijven, de gezondheid van onze medewerkers en onze gasten gaat voor alles’, was de eerste gedachte de in me opkwam toen zondag duidelijk werd dat we met onmiddellijke ingang de deuren moesten sluiten”, zegt Annaline Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis. ,,Maar je realiseert je natuurlijk ook meteen dat je absoluut geen idee hebt wat er op je afkomt.”

De persconferentie van dinsdag, waarin drie ministers een gigantisch noodpakket aankondigden voor zowel burgers als bedrijven, heeft Anneline’s optimistische houding alleen nog maar versterkt. In zakelijk én in persoonlijk opzicht, vertelt ze door de telefoon. ,,Wat ik zag en hoorde was in één woord overweldigend. In wat voor fantastisch land leven we toch dat dit allemaal kan! Het begin is er, we moeten nu gaan ondernemen; nu komt erop aan.”

Het hoofd koel houden en vooral geen paniekvoetbal spelen. Dat is volgens Annaline het beste recept om deze moeilijke tijd met zo weinig mogelijk kleerscheuren door te komen. ,,We moeten nu de economie weer draaiend zien te krijgen. Ondanks alle steun moet er toch een beetje geld worden verdiend. Gas, water en licht moeten worden doorbetaald en ook je leveranciers wil je niet in de steek laten. Daarom hebben ook wij besloten om te gaan bezorgen. Samen met mijn zoon en patron-cuisinier Patriek ga ik alles bereiden. We hebben de spullen toch in huis.”

Onder het motto: ‘Dek thuis je eigen tafeltje zoals bij Mes Amis’, leveren ze hun menu’s aan de deur af. ,,Onze gasten – want dat zij  ze en dat blijven ze – krijgen er een heel verhaal bij, zodat ze alles op de juiste wijze – en uiteraard op een mooie manier – kunnen serveren. Leuk voor iemand die jarig is of iets anders te vieren heeft, maar onder deze tragische omstandigheden geen groot feest kan geven. Dat hoeft niet erg te zijn. Samen met je kinderen of je geliefde kun je er ook een hele mooie avond van maken.”

Om op de lange termijn te kunnen overleven is het van groot belang dat we de restaurants weer vol krijgen op het moment dat het weer kan, zegt Annaline. ,,Daarom doen wij ook een oproep aan al onze gasten om nu alvast te reserveren voor een later tijdstip, met de mogelijkheid om – mocht dat nodig zijn – de reservering kosteloos te verschuiven. Ze helpen ons er enorm mee. En ook zelf hebben ze alvast iets om naar uit te kijken. Want ik ben ervan overtuigd dat mensen erg blij zullen zijn als ze straks weer zonder zorgen uit eten kunnen. Bij Mes Amis zeggen we altijd: ‘Je moet het leven vieren’. Zelfs onder deze moeilijke omstandigheden.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu