Home > Culinair > Amphitryon: zowel de jongste als oudste deelnemer

Amphitryon: zowel de jongste als oudste deelnemer

Auteur: Matthijs Van Wissen

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze zomer zijn 35ste editie. Van 25 tot en met 28 augustus is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. In de aanloop naar het evenement laat Chapeau Magazine alle 25 deelnemers aan het woord. Deel 9: Hoge Hotelschoolstudente Annelotte van den Bosch. Zij is aanwezig met een aantal leden van Studentenvereniging Amphitryon.

,,De voorbereidingen voor het Preuvenemint zijn ook bij ons in volle gang. Sinds februari zijn we met ons hele team druk bezig om onze 34e deelname aan het culinair evenement op het Vrijthof te organiseren. Ook al zijn we in vergelijking met onze collega-standhouders veruit de jongsten, studentenvereniging Amphitryon is één van de oudste deelnemers van het Preuvenemint. De ervaring die elk jaar van student tot student wordt doorgegeven, zorgt ervoor dat we elke editie beter worden en onze stand kunnen blijven perfectioneren.

 

Het Preuvenemint is voor ons een kans om de geleerde theorie in de praktijk te brengen. Ons restaurant bestaat enkel tijdens de dagen van het Preuvenemint, daarom genieten we elke minuut met volle teugen. Dat we hierdoor ook nog een goed doel steunen is natuurlijk helemaal geweldig!

Wie onze stand een beetje kent, weet dat we elk jaar een ander thema hebben. Dit jaar vieren we 35 jaar zomer. We willen onze gasten het gevoel geven dat ze een beachclub binnenstappen. Met gerechten als oester met schuim van Gin & Tonic, coquilles, crêpes Suzette, gazpacho met BBQ aroma en nog vele andere lekkernijen willen we het ‘Preuve’ dit jaar naar een zomers niveau tillen.

 

We willen dat iedere gast met een brede glimlach bij ons aan tafel zit, daarom staat Societé Gastronomique, de kookvereniging binnen Amphitryon, in de keuken en zorgt wijnvereniging Caves voor goede begeleiding bij de gerechten.

 

Ook onze nieuwste leden worden bij dit geweldige Maastrichtse spektakel betrokken. Zij zijn het gezicht van onze stand en tevens het serviceteam van ons restaurant, waardoor ze de Maastrichtse sfeer van dichtbij kunnen meemaken. Eén ding staat vast: we kunnen niet wachten tot we weer ‘open’ mogen op het mooiste culinaire festival van Nederland!”

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!