Home > Culinair > Ambassadeur van Limburgse wijnen 2020 bekend

Ambassadeur van Limburgse wijnen 2020 bekend

De stichting Promotie Limburgse Wijnen, onder meer organisator van de Limburgse Wijnweek, heeft een grote naam uit de Nederlandse wijnwereld aan zich weten te binden: top-sommelier Petro Kools, SVH Meestergastheer in restaurant Da Vinci in Maasbracht én partner van de enige vrouwelijke chef in Nederland met een Michelinster Margo Reuten, is benoemd tot ‘ambassadeur van Limburgse wijnen 2020’.

De in het matige wijnjaar 1965 geboren Kools is de eerste persoon in Limburg die die functie, namens de stichting, op zich neemt. De bekendmaking vond vanmiddag plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in de nabijheid van Wijngoed Slavante op de Sint-Pietersberg, officieel de oudste nog bestaande wijngaard van Nederland.

De presentatie vond plaats in aanwezigheid van de Limburgse gedeputeerde Joost van den Akker (VVD, Economische Zaken). Van den Akker liet weten grote kansen te zien voor Limburg als wijngebied en dat de Provincie Limburg de vele initiatieven die er zijn om Limburg als wijnregio te promoten van harte ondersteunt.

Onlangs lanceerde sterrenrestaurant Da Vinci een eigen Limburgse huiswijn, de Cuvée Pé. Deze is genoemd  naar wijnambassadeur Petro Kools. Bijzonder is dat deze witte wijn niet is gemaakt druiven die afkomstig zijn van één Limburgs wijndomein, maar van twee: chardonnay van Wijngaard Kruisboom in Klimmen en souvignier gris van Wijndomein St. Martinus (Vijlen en Voerendaal). De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door oenoloog Stan Beurskens van St. Martinus en is speciaal gemaakt voor eigenaar-sommelier Petro Kools van restaurant Da Vinci. De wijn heeft een beperkte oplage van 800 stuks.

Petro Kools is al jaren een liefhebber en ambassadeur van Limburgse wijnen. In Petro’s Vinoteca in Maasbracht ligt een collectie van ruim duizend verschillende wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal Limburgse wijnen. De wijnkaart werd onlangs door het vooraanstaande Amerikaanse magazine Wine Spectator onderscheiden met de Best of Award of Excellence 2020.

Kun je geen genoeg krijgen van (Limburgse) wijn? Chapeau lanceerde tijdens de persbijeenkomst op het landgoed van Wijngaard Slavante haar Limburgse wijnclub ‘Limbourgeois’. Meer info vind je hier!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.