Home > Culinair > Alfa Bierbrouwerij viert 150 jarig bestaan

Alfa Bierbrouwerij viert 150 jarig bestaan

De grote feestelijkheden zijn deels uitgesteld naar volgend jaar. Maar toch staat de familie Meens dit jaar stil bij het 150 jarig bestaan van de Alfa Bierbrouwerij. Sinds 1870 wordt er namelijk al door de familie bier gebrouwen in Schinnen. En niet zomaar een bier, want het Alfa Pils bier is onlangs nog bekroond tot het beste pils bier ter wereld.

Vrijdagnamiddag werd tevens officieel het vernieuwde proeflokaal ingezegend door Deken Honings van Schinnen. Burgemeester Geurts mocht, als burgervader van de gemeente Beekdaelen, het eerste fust bier aanslaan, om de feestelijke middag officieel te openen.

Voorafgaand aan deze feestelijkheden nam dochter Michelle Meens ons even mee in haar verhaal, van de nieuwe generatie die staat te trappelen, om het roer over te nemen.  Ze begon op 12 jarige leeftijd te werken in het toenmalige proeflokaal. Wat haar vooral was bijgebleven was, was dat de bezoekers geen stress hadden als ze daar waren. Ze lachten en dansten en dronken uiteraard een paar biertjes.

‘Als familiebrouwerij, willen wij opnieuw die plek van rust creeeren, zodat je je even uit de waan van de dag kan terugtrekken,’ aldus Michelle. ‘Er is daarom gekozen om de oude normen en waarde in ere te laten, in het proeflokaal. Als een eerbetoon aan onze voorouders. Maar wel met de ideeen van de nieuwe generatie. En daar zullen binnenkort voor het eerst twee mensen (Michelle en haar broer Martijn) aan het roer staan i.p.v. 1. En ook zal de brouwerij dus voor de eerste keer voor 50% door een vrouw worden gerund. Elke generatie zorgt weer voor zijn eigen inbreng, die hoort bij de hedendaagse tijd. En dat zorgt voor de zekerheid voor de toekomst van deze familiebrouwerij’, aldus Michelle. Vader Harry Meens staat achter zijn dochter op het podium en knikt instemmend in en ziet de toekomst, met deze ondernemersdrive van zijn kinderen, vol vertrouwen tegemoet.

 

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu