Home > Culinair > Alex Clevers: twee weken onze roes uitslapen

Alex Clevers: twee weken onze roes uitslapen

Auteur: Maarten van Laarhoven

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze zomer zijn 35ste editie. Van 25 tot en met 28 augustus is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. In de aanloop naar het evenement laat Chapeau Magazine alle 25 deelnemers aan het woord. Deel 4: patron-cuisinier Alex Clevers van restaurant Vivendum in het Belgisch-Limburgse Dilsen-Stokkem.

,,Het Preuvenemint is altijd weer een hele leuke happening, maar ook een middel om de sleur een beetje te doorbreken. Je staat eens op een andere plek en doet andere inspiratie op. Daarnaast ontmoet je heel veel leuke mensen en ook is het een prima gelegenheid om onze naamsbekendheid in Maastricht wat te vergroten. En wat ik bovendien niet mag vergeten: de prettige samenwerking met Bart Ausems en zijn team.

Meedoen met het Preuvenemint is een vorm van topsport. Onze zaak in België is tijdens het festijn gewoon geopend. Ik probeer het een beetje te combineren. Dat is hard werken ja, maar daar staat tegenover dat we na het Preuvenemint twee weken dichtgaan om onze roes wat uit te slapen.

Ook dit keer staan weer een paar mooie gerechten op de kaart, zoals Knien in ’t zoer. Daarnaast serveer ik een heel bijzonder dessert: een combinatie van drop en zwarte olijven. Onze prachtige wijnen serveren we in mooie glazen en ook ons serviesgoed mag er zijn. Nog een voordeel: bij ons kun je bij lekker rustig zitten, wat je eigenlijk ook mag verwachten in een sterrenzaak.

Waarin het Preuvenemint zich onderscheidt van andere culinaire events? Ik zou zeggen: warmte, gezelligheid, muziek. En dat in combinatie met eten en drinken. Mooier kun je het niet hebben.” 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.